hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

Mitt utvekslingsår i USA

Throwback: Memorial day

I May i USA hadde de noe som kalles for memorial day. Det er den dagen de hedrer krigsveteraner og soldater som har dødd i krig og har ofret livet sitt for freden i USA, det er ihvertfall det Amerikanerne sier. Vi møtte opp på kirkegården, som i USA ikke er like dyster som en gravplass i Norge er, med klær i Amerikanske farger. Der holdt krigsveteraner taler, og ungdommer leser utdrag fra the declaration of independence. Jeg fikk føle på masse samhold, og det var rett og slett en kjempetrivelig happening. Godvær var det også. 
Brook!Lille Jaden. Hun er så søt ♥


Throwback: Homecoming

Homecoming i USA, i hvertfall slik jeg opplevde det, er i hovedsak en uke hvor de har fokus på å feire schoolspirit og å ha det gøy. Homecoming foregår i en hel uke, og for hver skoledag hadde vi forskjellige tema som vi skulle kle oss opp etter. På tirsdag hadde vi også coronation, hvor de som er nominerte for homecoming king og queen skal vite hvem som får tittelen. Jeg som utveklingsstudent ble også presentert på coronation. (Jeg har lagt ut bilder av dette tidligere) Nedenfor er det bilder fra den dagen da temaet var "a blast from the past." Derfor kledde jeg meg opp i Peggy's gamle volleyballskjorte fra 80-tallet og Ina kledde seg opp i en gammer cheerleader drakt fra samme tidsperiode. På fredag var temaet school spirit, da skulle du kle deg opp i skolens farger, og hvis du var heldig kunne du få den amerikanske fotballskjorta til en fotballgutt. Jeg var så heldig å få Conor's fottballskjorte for den fredagen. På slutten av dagen samlet hele skolen seg i gymsalen pluss alle de andre skolene i Blue Earth: Elementary og Middle School. Gymsalen ble stappet full med mennesker, stemning, skolens sang og underholdning. 


Cheerleaders

De nominerte for coronation måtte kle seg opp som det motsatte kjønn og gå foran hele publikum. Her er Justin og Bethany. Cute.

Fotballgutta måtte trekke tau med lærerne. Det er litt flaut å måtte fortelle dere at jeg ikke husker hvem som vant. Hehe. 

Fotballgutta. 

Dette er meg og Conor. Som du ser har vi begge på skjorte nummer 2. 

På kvelden ble det selveste homecomingkampen. Det er høydepunktet med hele homecoming. Jeg tror vi tapte den kampen, noe som sugde veldig.... 

 

Ina & MetteFør vi dro fra USA, hadde jeg og Ina lyst til å leie en fotograf for å ta bilder av oss sammen. Ina har vært en veldig viktig person for meg i løpet av utvekslingsåret mitt, og jeg vil tro at jeg har vært det for henne også. Vi har begge vært i samme situasjon, nordmenn i en helt fremmed kultur. Derfor ble vi veldig sterkt knyttet til hverandre. Derfor var det veldig fint å få leid en fotograf, Stacy Haase, for å ta bilder av meg og Ina sammen. På den måten kan vi se tilbake på det fine vennskapet vårt, og det vil minne oss på at vi må holde kontakten. Venner for alltid ♥

Hjemme

Nå har jeg vært hjemme i en og en halv uke. Jeg har hatt så mange å se og så mye å gjøre at jeg nesten ikke har rukket å få "hjemmelengsel" tilbake til Blue Earth. Jeg merker at nesten ingen ting er forandret fra da jeg dro for 10 måneder side til da jeg kom hjem. Alt var som før; folkene, husene og de samme samtalene. Noen ganger virker det litt som om jeg ikke har dratt i det hele tatt. Det er nesten som om det hele har vært en eventyrfull og opplevelsesrik bok jeg har lest. 

Jeg hører stadig nytt fra vertsmor "hjemme" i Blue Earth. I dag kunne hun fortelle at lille Reese på fire år hadde gått inn på det gamle rommet mitt, kommet ut ganske så deppa og sa at hun savnet meg. Det skjærer litt i hjertet mitt at jeg ikke kommer til å se henne eller lille Rylee på minst ett år. Jeg er så redd for at de skal glemme meg, spesielt Rylee fordi hun er så liten. Kanskje vil de besøke meg før eller siden. Jeg har et lite håp om det i hvertfall. 

Hjemme i Rissa er jeg veldig opptatt for tiden. Jeg jobber hver eneste dag, og det er bestandig noe å finne på på kveldene i sommerferien. Denne sommeren kommer til å gå over så fort at jeg ikke rekker å tenke over det en gang.Vel, jeg håper dere alle vil få en fantastisk sommer, og nyt sommerværet så lenge det varer.  Klem fra en som egentlig savner USA masse, men som ikke helt vil innrømme det.
 

This is the end

Nå sitter jeg på flyplassen. Det er 2 timer til det første flyet mitt går. For ca. 5 timer siden sa jeg farvel til alle i Blue Earth som betydde så mye for meg, vertsforeldrene mine, kjæresten min Quinn, Ina, som har alltid vært her for meg uansett hva, vennene mine; Nicole, Rena og Haley og alle andre som har betydd mye for at dette året skulle bli så fantastisk. 

Jeg skal ikke begynne å liste opp alle de gode minnene jeg har fra Blue Earth, for det er så mange, men jeg vil si at selv om den siste uka har vært veldig vanskelig, jeg har grått veldig mye, og det har vært veldig vanskelig, er minnene verdt alt dette! Jeg hadde ikke ofret dette skoleåret for noe annet i hele verden! Jeg har fått venner jeg kunne ha ofret livet mitt for og et andre hjem som jeg alltid vil ønske å komme hjem til. 

Selv om jeg ikke tror det kommer til å skje, håper jeg at jeg ikke blir glemt. Jeg håper at jeg ikke mister kontakten med noen som helst, og jeg vil si takk til alle menneskene som har fått meg til å føle meg velkommen i et helt fremmed samfunn. Jeg har ikke ord for hvor trist, glad og takknemlig jeg føler meg nå. 


Så nå gjenstår det bare å si hei til Norge etter hele 10 måneder. Rart. 

Til sist vil jeg bare si at jeg har hundrevis av bilder på bloggen som aldri har blitt postet, og jeg vil bruke tid på å poste mange av dem for å mimre litt. Jeg vil sikkert gråte noen få tårer når jeg poster dem, men jeg trenger det. Det il sikkert også bli en slags motivasjon for å rydde litt i bildearkivet også. 

Tusen, tusen, tusen takk! 

#utveksling

Graduation

Jeg vil tro at hver eneste utvekslingsstudent har forhåpninger og ønsker om å være senior på high school og få oppleve en amerikansk graduation. Da jeg og alle de andre utvekslingsstudentene i Blue Earth begynte på skole her, ble vi helt ærlig møtt med en ikke så fullt samarbeidsvillig rektor. Enda noen av oss er gamle nok til å være seniors, villa han ikke gjøre oss til 12. klassinger fordi det var "too much paperwork". Enda de har latt utvekslingsstudenter være seniors i alle årene før vi kom hit. Det var ikke mye  vi kunne gjøre med situasjonen, og selvfølgelig hadde vi det utrolig morsomt uansett. Etter jul begynte noen av våre vertsforeldre å kjempe for saken, og til slutt fikk vi lov til å være med på graduation som utvekslingsstudenter. Vi får ikke et diplom som de andre, men et veldig likt sertificate of attendence. På noen av bildene kan dere se at vi ikke har på den lille dusken på hatten heller fordi vi teknisk sett ikke er graduates, men vi snek den med på noen bilder likevel. (Rebels) Jeg er veldig takknemlig for at vi fikk gå til slutt. Det var så gøy å bli gratulert av lærere, venner og familie for det fullførte året som utvekslingsstudent, og selvfølgelig var det veldig stort å få kaste hatten min høyt i været etter graduation. High School Musical over again! 


Fornøyd jente med signert certificate of attendence!

Drøm i oppfyllelse!

Noen av mine favortittjenter!

Haley og jeg ♥

Våre vertsmødre!

Vertskusina mi Ciarra og grandma Jane!

♥♥♥

Så nå har jeg kun en skoledag igjen, og da er jeg ferdig med mitt skoleår i USA. Det er så trist å tenke på, men på en annen måte er det også veldig godt å bli ferdig. Nå skal jeg nyte de siste 2 ukene jeg har igjen her i USA med familien og vennene mine her. Så kommer min ekte familie om en uke!! 

 

17. Mai i USA

Jeg og Ina hadde egentlig tenkt oss til The Twin Cities i dag vi for å bli med i det norsk-amerikanske 17. Mai-toget, men slik ble det ikke da mine vertsforeldre har rømt til Arizona på businesstur, og da Ina's vertsforeldre skal på bridal shower i kveld. Selv om 17. Mai ikke helt ble som vi er vant til, hadde vi en fantastisk nasjonaldag likevel.

Da jeg våknet i morges hørte jeg Ina spille nasjonalsangen inne på rommet hennes. Jeg gikk inn på rommet hennes, og da begynte vi begge å gråte litt. Man får jo selvfølgelig litt hjemmelengsel på nasjonaldagen. Da kjæresten til Ina kom, altså David, lagde Ina og vertsmoren hennes en herlig norsk frokost som besto av eggerøre, røket laks, lefse, jordbær og blåbær, norske flagg og masse andre dekorasjoner i rødt, hvitt og blått. Jeg kunne nesten ikke hatt en bedre start på dagen. 

Som alle andre 17. Mai dager, pyntet vi oss. Vi hadde jo dessverre ikke bunad, så vi kledde oss like gjerne opp i rødt, hvitt og blått selvfølgelig. Deretter gikk vi ut og tok bilder i det fine mai-været. 

Etter bildene fulgte vi opp tradisjonen om å spise mye is på nasjonaldagen. Vi kjørte til butikken og kjøpte kroneis-lignende is og deretter kjørte vi til Dairy Queen og kjøpte en is til. Så nok en gang: Jeg hadde en kjempefin nasjonaldag, selv om det ikke ble feiret i Norge. Gratulerer med nasjonaldagen alle sammen! 

#utveksling

Prom fotografering

Her er bildene som Stacy Haase tok av oss før prom. Jeg innså etter at vi tok bildene hvor mye Quinn og jeg ligner på et brudepar. Nei, jeg er ikke gift, og har overhodet ikke planer om å bli det med det første heller!


David, Ina, meg og Quinn.

Min og Ina's cosage.Dette er hele den fantastiske gruppa vi spiste med før prom.


Verdens beste vertsmor og jeg ♥♥♥♥♥

#utveksling #prom

Throwback - coronation

Jeg holder på med å se gjennom bilder for å bruke til scrapbooken min. Jeg kom over bilder fra homecoming, og så husket jeg at jeg egentlig aldri postet mye bilder fra coronation, som var da de kåret homecoming king & queen, og jeg har veldig lyst til å poste de også slik at dere kan se hvordan det var for meg. Vi som utvekslingsstudenter har ikke muligheten til å bli nominert, men vi får oppmerksomhet som utvekslingsstudenter på coronation, så derfor fikk vi også kle oss opp i pene kjoler og gå over scenen. 
Meg og Leon og Amelie og Justice. 

De nominerte


Ina og jeg ♥ og vertsmor og jeg ♥

Quinn, som ble homecoming king og meg ♥


Noen av mine favorittjenter ♥

Jeg elsket homecoming, og det er et av mine aller beste minner ved dette året. Det er så rart å tenke på at da homecoming var hadde jeg nesten ikke vært her en måned en gang, og nå har jeg så vidt en måned igjen. Tiden går så alt for fort! 

#utveksling #throwback

Prom!

Tenk at prom var kommet allerede! Jeg våknet opp til sol, og jeg tenkte med en gang at jeg ikke kunne få en bedre dag en dette. Med sommerfugler i magen hoppet jeg i dusjen og gjorde meg klar for å dra til frisøren for å ordne håret klokken 12 sammen med Ina. Etter håret var fikset, ordnet jeg sminken min og fikk hatt på meg den fine ballkjolen min! Jeg elsker den! Quinn, daten min, kom rundt klokken 2 og da tok jeg på rosene på dressen hans, og han tok corsagen på hånden min. Blomstene var så fine!The corsage

Reese ville også bli med på bildene selfølgelig! 

Etter Quinn plukket meg opp dro vi først til foreldrene hans for å ta bilder, og senere dro vi til Ina for der skulle fotograf Stacy ta bilder av oss. Jeg har fått noen av bildene, og de er så fine!! Jeg skal legge dem ut på bloggen så snart jeg får alle bildene. Jeg kan nesten ikke vente! Senere dro vi til Haley's hus hvor vi skulle spise før prom. Der tok Stacy bilder av hele gruppa også. 

På vei til fotografering ved tinghuset. 

Grand March (Når vi går en runde rundt i gymsalen slik at alle kan se de forskjellige parene, ta bilder osv.)  startet rundt klokken 7. Vi gikk først en runde med daten vår, og senere fikk vi gå en runde til med hvilken som helst gruppe vi ville, og da skulle vi ha masker på også. Den andre gangen gikk jeg med stort sett alle vi spiste middag sammen med. Jeg elsker den gruppa! 


♥♥♥♥♥


Etter grand march var det mange som ville ta bilder med oss, og jeg er sikker på at vi tok bilder for nesten en time. Etter det var det dans. Det var utrolig morsomt, men Gud, så var det var! Dere kan jo se for dere hvor svett man kan bli i en så stor kjole som vi hadde. Vi danset til nesten klokken 11, og da dro vi alle hjem for å skifte til komfortable klær og dra til post prom. Temaet for post prom var Las Vegas og casino. Det var kjempestilig! Det var en god del underholdning og premier. Jeg vant for eksempel 25 dollar. Klokken 3 om morgenen kom det en hypnotisør, som fik folk til å gjøre så mange rare ting. Jeg tror nok ikke på det 100%, men det var ihvertfall veldig underholdende! Det som ikke var like gøy var at vi ikke fikk lov til å forlate post prom når vi ville. Vi måtte nesten være der til fem, hvis ikke ringte de foreldre osv. Det gjør de for å forhindre drikking. Noe som funker forsåvidt ganske godt fordi etter post prom var ferdig var jeg så sliten at jeg hadde kunnet sove oppreist. Etter jeg hadde kommet i seng hadde jeg vondt i hele kroppen. 

Likevel, var prom var en unik opplevelse, og jeg unner alle sammen å få oppleve noe sånt!

#utveksling #prom

vår

Når vennene mine sender meg bilder av at de soler seg på terrassen må jeg innrømme at jeg er litt sjalu. Jeg kunne gjerne tenke meg å ha vært hjemme i påskeværet. Jeg skal likevel ikke klage så alt for mye om været her heller. Det er mye bedre enn hva det var i vinter! Ja, dere hjemme i Norge har kanskje hørt om den rekordkalde vinteren i Minnesota på nyhetene? Jeg har allerede vært på friidrettstrening ute i bare løpeshorts faktisk, og jeg har hjulpet vertfamilien min med vårrengjøring i skogen. Det var ganske så møkkete da, men jeg skal ikke klage. Det er veldig mye bedre enn -40 grader uansett. 


Jeg fikk prøve motorsaga!

Se hvor møkkete den er! #utveklsing

2 og en halv måned

For akkurat et år siden hadde jeg ikke peiling på hvor jeg er akkurat nå. Det eneste jeg visste var hvor jeg skulle bo, hvem jeg skulle bo med og hvor jeg skulle gå på skole. Jeg hadde ikke anelse på om jeg ville trives her, om jeg kom til å få venner, om jeg i hele tatt skulle forstå noe på skolen eller om jeg i hele tatt skulle tørre å snakke engelsk. Det var enda 5 måneder til jeg skulle dra. Jeg gledet med som bare det, og samtidig var jeg veldig nervøs. Noen ganger ville jeg at tiden skulle gå mye raskere, og andre ganger ønsket jeg at jeg at jeg hadde mer før avreise. Nå har jeg vært utvekslingsstudent i USA i 7 måneder, og de månedene har gått over all forventning. Jeg er så takknemlig for at jeg endte opp akkurat her, og at jeg har verdens beste familie som behandler meg som om jeg er en del av familien, og som om jeg alltid har vært det. Jeg har masse venner fra klassene jeg tar, fra sport og rett og slett venner som jeg bare går godt overens med. Dette året har gitt meg venner jeg kommer til å ha resten av livet! Det går kjempebra på skolen, og engelsken er i ihvertfall ikke noe problem!Dette året har ikke bare gitt meg nye opplevelser og personer å være glad i, men jeg tror også det har lært meg hvor mye familien min og vennene mine hjemme betyr for meg. Selvfølgelig elsker jeg å henge med vennene mine her, men jeg savner å finne på utrolig rare ting som jeg bare finner på med de gode gamle. Og akkurat nå er det få ting som frister mer enn å feire påske på hytta sammen med familien min. Jeg vil gå på ski i fjellet og spise kvikk lunsj og appelsin. Akkurat i dag er det 2 og en halv måned til jeg skal dra hjem, og jeg har blandede følelser om akkurat det. Det er nesten litt som før jeg skulle reise hit. Noen dager kan jeg ikke dra hjem raskt nok, og andre dager vil jeg at dette eventyret aldri skal ta slutt. Det kommer til å bli så vanskelig å dra fra vennene og familien min her fordi jeg vet at jeg ikke kommer til å se dem hver dag lengre. Jeg kommer jo på besøk selvfølgelig, men det vil jo aldri bli helt det samme. Jeg kommer ikke til å bo her mer. Samtidig kan jeg ikke vente med å se alle mine favoritt-nordmenn igjen! Jeg savner dem veldig mye! #utveksling #USA 

Helga som var

Fredag: Jeg hadde mitt første friidrettsstevne! Hele friidrettlaget mitt dro til Mankato etter skolen. Treneren min satte meg opp på 800-meters stafett, noe som jeg synes gikk overraskende bra. Jeg hadde vært veldig nervøs for 800-meteren ettersom at jeg ikke har løpt noen distanse som det noen gang, men jeg klarte å henge på, og laget mitt kom ikke sist, og det var faktisk vårt eneste mål, haha! Rett etter 800-meteren skulle jeg hoppe lengde, men jeg fikk ikke nok hvile før jeg hoppet, så lengehoppene mine gikk ikke så veldig bra. Det har ikke så mye å si enda da, ettersom poengene for dette stevnet ikke teller. 


Ceci, meg og Amelie

Lørdag: VI feiret Rylee's bursdag! Hun ble 2 på torsdag. Etter feiringen dro jeg ut med Ina og Nicole til Fairmont for å spise på Perkins. Vi endte opp med å gå til Nicole's hus for å se på film. Vi var skikkelig slitne, så jeg er helt sikker på at vi sovnet i sofaen alle sammen. 


Rylee cruiser på den lille Minne mus scooteren sin, haha!

På det første bildet kan du se Nicole, meg og Ina, og på det andre bildet kan du se meg og Haley i theatre & musical kostymet vårt.  

Søndag: Jeg hadde fotografering for danseklassene mine, og på kvelden hadde jeg international night. International night er noe vi utveklslingsstudentene har gått sammen om å gjøre. En middag fra oss ble auksjonert bort i oktober for a samle inn penger til skolen, og i går lagde vi maten og serverte den. Jeg og Ina serverte potetstappe, norske kjøttkaker med brunsaus og norske vafler med brunost og jordbærsyltetøy. Det var kjempekoselig og de 8 personene som kjøpte middagen stilte masse spørsmål om landene våre osv. Det var en gammel, amerkansk dame der som kunne snakke norsk også! 


 I dag er jeg ikke helt i toppform, så jeg har bare holdt meg hjemme fra skolen. Jeg har prøvd å fått gjort unna litt lekser uansett, ettersom at det er slutten på det tredje semesteret på fredag, og hvis jeg ikke får gjort unna leksene før da kan karakteren min få svi. Håper jeg blir friskere til i morgen! 

#utveksling

Track & Field

Etter å bare ha dratt på treningssenteret etter skolen i hele vinter og ta danseklasser er det så godt å begynne på med en sport igjen! I høst gjorde jeg cross country som er langdistanse. Nå er jeg med på track & Field som er friidrett. 

Vi hadde årets første trening nå på mandag, og det virker kjempemorsomt. Hittil har jeg bestemt meg for at jeg vil gjøre triple jump og long jump, rett og slett fordi det er det jeg er flinkest til, men jeg har kjempelyst til å prøve masse annet forskjellig også. Jeg vil for eksempel gjøre hekkeløp, høyehopp og kanskje en ren løpedistanse, men jeg har ikke fått tid til å trene så mye på det enda, så jeg har ikke rukket å bestemme meg. Mr. Plocker er en kjempegod trener som fokuserer på det vi er flink til og det vi passer best til, så han kommer til å gi meg noen råd etterhvert. Han er også veldig flink til å få fram samholdet i laget vårt. Han har for eksempel et slags tema for hvert år, og i år er temaet vårt ''celebrities''. Hver dag plukker han ut en elev som han sammenligner med en kjendis og sier hva den personen gjør bra sportslig og hva den personen gjør som er bra for laget vårt. Dette synes jeg er kjempeflott, og det viser at det faktisk ikke bare er de sportslige prestasjonene som teller, men også det å ha det gøy og å være gode lagkamerater. 


Track & Field laget mitt! 

Jeg har allerede en liten, uhøytidelig konkurranse i morgen i Mankato. Det er mest bare på gøy. Vi skal ikke en gang ha på oss lagdraktene våre. Jeg gleder meg veldig mye til å gjøre triple hopp og lengde!! Noe jeg ikke gleder meg så veldig mye til er å måtte møte opp på skolen i morgen klokken 07:30. 

Cancun, Mexico

Jeg savner Mexico! 

#utveksling

Life in Cancún

Jeg kan ikke tro at vi reiser hjem allerede på lørdag. Det virker nesten som om vi ankom Mexico i går. Helt siden vi kom hit har vi tatt det helt rolig. Vi har sittet ved bassengkanten, svømt, sett oss rundt i nærområdet osv. Jeg vil ikke dra hjem til kalde Minnesota!

Arrived in Mexico

Vi dro fra Minneapolis i 10-tiden i dag morges og ankom Cancun, Mexico i 3-tiden. Jeg elsker Mexico! Hotellet er helt fantastisk! Det har infinity basseng, vi bor rett ved havet, været er perfekt, alt er perfekt! I dag har vi bare sett oss rundt, svømt i bassenget og spist nachos før vi avsluttet kvelden i boblebadet.
Jeg føler meg virkelig som den heldigste utvekslingsstudenten ever! Ikke bare tar vertsmor meg til Mexico, men alle i familien tar meg så godt imot og jeg vet de setter pris på meg. Det betyr så utrolig mye!

Elsker utsikten også!

Jeg tok ikke med PC til Mexico, men jeg skal prøve å blogge fra iPad'en min så mye som mulig!

Meanwhile in Minnesota


OMG, det er så kaldt her i Minnesota! Det har vært sånn i hele januar! Da jeg først kom hit skjønte jeg ikke hvorfor de ikke var ute om vinteren for å stå på ski eller ake og lignende, men så kaldt som det har vært hittil skjønner jeg det veldig, veldig godt! Denne januaren har vært rekordkald. Jeg vet at de rekordkalde temperaturene i Minnesota har vært på nyhetene i hele Europa. Den siste uka har ikke vært så veldig ille, men temperaturen har variert mellom -25 og -5 grader celcius. 

Ina sov over hos meg fra fredag til lørdag. Vi lagde norske vafler med brunost og jordbærsyltetøy, og vi fikk lyst til å gå en tur ute fordi det tilsynelatende så veldig fint ut. Det var jo forsåvidt veldig fint, men det var så sinnsykt kaldt! Vi gikk bare inn til skogkanten, tok noen bilder og gikk rett tilbake. 

Senere på lørdagskvelden dro vi til Luke sammen med en gjeng andre venner i Winnebago. Vi så noen par filmer, og i løpet av kvelden utviklet det seg en blizzard (snøstorm). Veiene var utrolig dårlige, så vi ble rett og slett stuck i huset til Luke den kvelden. Det var jo selvfølgelig kjempekoselig å være der, men jeg foretrekker heller senga mi enn å dele en sofa med noen andre. 

Jeg kom hjem rundt klokken 11 i dag tidlig, tok en dusj, laget norske vafler igjen og så kom det en ny snøstorm, og jeg har aldri sett verre! Man kan ikke se en meter foran seg engang! Skolen ringte Peggy for rundt to timer siden og fortalte at skolen en stengt i morgen, igjen. Hihihi, jeg føler at jeg har vinterferie hver eneste uke så mye som skolen stenges. 

#utveksling

snowmobiling

Jeg er så glad for at jeg har en vertsfar som rett og slett elsker snøskutere, vannskutere og firhjulinger. Sist helg fikk jeg prøve å kjøre snøskuter for første gang i mitt liv. Jeg elsker det! Det var ikke mye snø sist helg, så vi kjørte for det meste i grøfter langs med veien. Vi kom oss hele veien til Gukeen, som er nærmeste lille bygd fra den jeg bor i. Vertsfaren min, Perry og fetteren min, Conor, ville prøve å kjøre de gamleste snøskuterene sine som er fra 70-tallet. De hadde gamle snøskuterantrekk også. Perry kom jeg hele veien til Gukeen, og halve veien tilbake før snøskuteren streiket. Haha, jeg gleder meg masse til neste gang! 

 
Opplæring!Haha, jeg ler hver gang jeg ser dette bildet! 

#utveksling

Snowday

Jeg hadde en matte ''tentamen'' på skolen i dag da jeg fikk vite at vi skulle slutte skolen klokken 11.30 i dag på grunn av snøstrorm. Selvfølgelig ble vi alle helt i ekstase, og jeg har virkelig ikke peiling på hvordan resten av mattetentamen min gikk. Det går uansett bra da, jeg har over 100% score i Advanced Algebra så jeg er ganske sikker på at jeg får en A i slutten av dette semesteret uansett. 

Så når snøstormen blir så kraftig at man blir sendt hjem fra skolen er det egentlig bare best å holde seg inne, så jeg har rett og slett ikke gjort mye annet enn å sett keeping up with the Kardashians med vertsmor, skypet med familie og venner og spilt på iPaden min. Jeg er så lei av været i Minnesota akkurat nå, men jeg kan trøste meg med at en snøstorm stort sett er bedre enn -40 grader ute, slik som det var i begynnelsen av Januar.... (Jeg er evig takknemlig for at vertsmor tar meg til Mexico om 18 dager!!!!) Ja, dette er Minnesota da... 

#utveksling

Ski weekend in Mankato

Noen få ganger i året arrangerer EF forskjellige turer vi kan dra på sammen med andre utvekslingsstudenter fra samme område. Jeg fikk høre om ski-og snowboardturen i Mankato i begynnelsen av desember, men jeg klarte ikke å bestemme meg om jeg ville dra før en uke før skituren begynte. I siste liten meldte jeg og Amelie, som er tysk og bor i samme by som meg, at vi ville dra. Jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg had hatt tidenes helg! 

På fredag kjørte vertsmor meg og Amelie opp til Mankato, som er 45 minutter unna Blue Earth, og på et hotel der møtte vi mange andre utvekslingsstudenter fra Minnesota og Iowa. Jeg og Amelie delte rom med Elanora fra Italia og Sophie fra Tyskland som vi ble veldig godt kjent med. 


roommates ♥

Klokken seks dro vi til WowZone, hvor vi kan spille Bowling, minigolf, Arcade og Laser Tag. Jeg elsket å spille Lazer Tag! Jeg og Amelie følte oss som James Bond da vi løpte rundt med laserpistolene våre. Jeg ble så glad da jeg fant ut at Natalie var på EF ski weekend også. Jeg møtte henne på EF preparation weekend i Norge. Vi delte rom der og fikk kjempegod kontakt. Hun sto foran meg i køen da vi skulle spise pizza. Da jeg så henne var jeg sånn: ''ÆÆÆÆÆÆÆHH NATALIE!!!!''. Amelie fikk også kjempegod kontakt med henne, og vi ble en trio gjennom hele helgen. 


Laser Tag!!


Da vi kom hjem var det introdusering av EF crewet og info. Jeg og Amelie dro og trente med Bram fra Holland og Niko fra Spania, og når klokken var 11.30 måtte vi gå inn på våre egne hotelrom. 

Etter hotellfrokosten på Lørdag dro vi rett opp til Mount Kato for å stå på ski. Jeg ville ikke akkuratt kalle Mount Kato et såkalt ''mountain''. Jeg vil heller si at det er en ''hill''. Jeg er i Minnesota da, så jeg kan ikke akkurat forvente de aller største bakkene. Men det var faktisk noen utfordrene bakker og jeg hadde det kjempefint. Dere hjemme i Norge har sikkert hørt om de rekordkalde temperaturene som har vært i Minnesota og ellers nord i USA den siste uken? Jeg må bare få si at været var så fint på Lørdag! Jeg kom i skikkelig påskestemning, jeg! 

1. Amelie og jeg 2. Natalie og jeg. 

Skibabes ♥♥

På kvelden spiste vi Pizza, og hadde talentshow. Alle utvekslingsstudentene sang nasjonalsangen fra landene sine, noen sang solo, danset og fremførte karate osv. Det var så mye liv der! Etterpå trente jeg litt mer med Bram, Amelie og Natalie før vi dro og svømte i bassenget resten av kvelden. 

Som sagt, jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro til Mankato. Jeg har fått så mange nye venner bare på tre dager, og jeg håper at det kanskje blir tur til Nederland, Tyskland og Spania etterhvert. Kanskje får vi samlet hele gjengen til en tur til Sveits for å stå på ski der! 

#utveksling

Bye december

Godt nytt år alle sammen! Hvordan har året deres vært? Mitt år har vært veldig bra. På dette tidspunktet i fjor, hadde jeg aldri trodd jeg skulle være her jeg er nå. Jeg har blitt kjent med så mange nye mennesker og lært masse om meg selv. Jeg er kanskje litt bitter over at jeg måtte jobbe hele sommeren for å komme hit jeg er nå da. Jeg fikk ikke vært så mye med venner som jeg ønsket før jeg dro, men jeg håper alle sammen er der når jeg kommer tilbake likevel. Jeg er ihvertfall kjempetakknemlig for hva 2013 har gitt meg!

Jeg tenkte jeg skulle dele mine høyepunkter fra desember, og kanskje kommer det høyepunkter fra året også. Jeg får se hva jeg får tid til. 


1. Guttenes basketballkamp. 2.Jeg har feiret thanksgiving med en kalkun på hodet. 3.Jeg har også bakt julekaker. 4. Det er en sånn stor greie med sånn Elf on the Shelf her i USA. Julenissen sente Ralphie, alven altså,  til huset vårt hver dag i desember og han dukket opp på de merkeligste steder. 

5. Vi hadde på oss Retro basketball jerseys på en av basketballkampene. 6. Jeg og Ina ♥ 7. Jeg og Amelie ♥ 8. Mathew og jeg dro til Katrine og hun hadde tidenes største TV-stue. Ser fram til fest, jeg. 

9. Verdens mest sjarmerende 1-åring. 10. Ina mekket sammen and for sikkert 8 stykker. Fy søren det var godt! 11. Jeg følte meg som en skikkelig Amerikans tenåring når jeg kom daffende inn på Walmart i hettegenser, yogapants og UGG's. Jaddaaa. 12. Se så stolt hun er som holder lille baby Harper. 

13. Må jo stikke innom Moods of Norway når det finnes i USA. 14, 15. Var med en Rissværing i jula faktisk, og vi dro på Basketballkamp i Minneapolis. 16. Feiret jul med Maja ♥

17. Fine, fine julegaven fra verdens beste vertsforeldre ♥ 18. Rylee poserte så fint med popcornet. 19. Maja og jeg prøvde å gå en litt lengre tur i -20 grader og vind. Var ute i 5 minutter kanskje. 20. Søte Rena på nyttårsaften. 21. Happy new Year from Ina and Mette! 22. ...og ''Happy'' new year fra David også. 

Godt nyttår! 

#utveksling

iPad


Nei, det var ingen julegave. Denne kjøpte jeg selv på Black Friday. Jeg hadde egentlig aldri tenkt å kjøpe en iPad. Jeg har egentlig aldri følt et spesielt behov for å ha en iPad heller, men plutselig dukket det opp et alt for godt tilbud som en stk. shoppeglad jente ikke kunne si nei takk til. Den kostet 300 dollar på salg, pluss at jeg fikk et gavekort på kjøpet på 100 dollar, så jeg velger å si at iPaden kostet 200 dollar istedet. Det er 1200kr. det!

Jeg angrer overhodet ikke på at jeg kjøpte den! Jeg fikk den tilsendt den 22. desember. Jeg var kjempeivrig, men ventet hele to dager på åpne esken fordi jeg ville spare det magiske øyeblikket når du åpner lokket på esken og hører lyden fra lufttrykket. Haha, jeg håper at alle som har en eller annen form for appleprodukt kjenner igjen øyeblikket. Den kommer til å bli flittig brukt framover. 

Sen julaften

Vår lille sene julaften ble utrolig vellykket. Jeg må innrømme at jeg synes det var veldig rart å flytte første juledag til den 28. istedet. Personlig er jeg veldig opptatt av at tradisjoner skal være som de alltid har vært, spesielt når det kommer til tidspunket, men nå er jeg her for et år og skal følge min vertsfamilie's tradisjoner og det er greit. Jeg vil egentlig veldig gjerne gjøre det på den norske måten, men å gjøre det på den Amerikanske måten har vært en veldig interesant opplevelse det også. 


Stua mi pyntet for jul♥

Reese elsket Maja med en gang hun så henne.


Jeg fikk sååå mye fint i år. Jeg fikk så utrolig mye fint av den amerikanske familien min. Jeg hadde overhodet ikke forventet at du skulle være så gavmilde etter å bare ha kjent meg i 4 måneder. Jeg fikk høytaler, en god del gavekort fra Victoria's Secret, iPad case, parfymer osv. Høyepunktet var likevel teppet som Brandi, vertsøsteren min på en måte, som hun hadde laget selv og skoleskinnjakka. Loveit♥ Jeg vil også si mange tusen takk til venner og familie hjemme i Norge som sendte gaver til meg. Jeg setter så utrolig mye pris på det. Tusen takk!

#utveksling

Timberwolves

På fredag dro vertsfamilien min, Marine og Ludo, Maja og jeg og så på Timberwolves basketballkamp! Det var en julegave fra Marine og Ludo til Peggy og Perry, men jeg og Maja var så heldige å få bli med! Vi hadde kjempegode plasser, nesten helt nede ved banen. Timberwolves vant 120-98 over Washington. 


Perry og Ludo med cheerleaderne 

Jeg har størrelse 6 i herrestørrelse, som tilsvarer 39 altså. 

♥♥♥
#utveksling

Min Amerikanske jul

Jeg merker godt at jeg er i Minnesota, for her er det mange som har tatt med seg norske juletradisjoner. Peggy kom hjem fra butikken på fredag og hadde kjøpt Kringle og kromkake. Vi har også lefse i kjøleskapet og et vennepar av vertsforeldrene mine kom innom med rosetter. På morgenen den 24. skypet jeg med familien min som satt hjemme og nettopp hadde spist ribbe og skulle til å åpne julegavene sine. Jeg åpnet også julegavene jeg fikk av dem samtidig som de åpnet sine. Det er litt trist at jeg ikke feirer jul med dem i år, men selvfølgelig er jeg veldig glad for at Peggy og Perry lar meg feire jul sammen med dem på den Amerikanske måten. 
Rundt 3-tiden dro vi til kirken, og etter det hadde vi ugly sweater christmas til Grandma Jane. Alle the Olsons var der, og det var en av de festligste middagene jeg har vært med på! Vi hadde også secret santa, så jeg fikk noen få gaver julaften også.

Ellers har vi utsatt julen til i dag fordi vi ventet på Marine og Ludo som kommer fra Frankrike. De kom  på torsdag samtidig som jeg fikk besøk av min kjære venn Maja som er utvekslingsstudent i Nevada. Vertfamilien hennes dro til Minnesota for å besøke slekninger, og da kan Maja være her sammen med oss ♥ 

Om 2 og en halv time skal vi åpne julegavene våre, og jeg gleder meg som et lite barn, haha! 


Før kirken på julaften. Jeg lot julebrillene mine være igjen hjemme da. 

Meg og DaddyO

Min fantastiske familie ♥ Legg merke til Travis's ugly sweater. Det er han i front, haha! 


Julepynting

Her i Minnesota har vi allerede begynt å pynte til jul. Dette er mye tidligere enn det jeg er vant til hjemme, men selvfølgelig er det kjempekoselig! Jeg, Peggy og Reese dekorerte juletreet på søndag imens vi hørte på julemusikk ♥ Likevel er vi langt fra ferdig. Amerikanere pynter ganske mye! Når jeg kommer hjem fra trening i morgen kommer hele huset til å være stappfullt av julepynt. Det gleder jeg meg til! 


Jeg tok bilde av juletreet og Reese kom bort til meg og sa: ''Mette, do you know what would be prettier? Me in front of the christmas tree!'' Haha!#utveksling

Bye november, hey desember!

Jeg har hatt en hysterisk morsom november! Jeg har fått oppleve høst i Minnesota, og jeg kan virkelig ikke vente med å oppleve Amerikansk jul. Tenk at det bare er 24 dager igjen!!
Jeg har samlet sammen bilder fra iPhonen fra hele november bare for å oppsummere hvor fin denne måneden har vært.  


1.  Happyface 2. Full score på mattetesten, noe som jeg var utrolig fornøyd med, pluss at jeg fikk 6 bonuspoeng. 3. Jeg var på skolekorets konsert. Mange av vennene mine synger. 4. Ceci fra Barcelona fant denne skjorta på Mall of America. Du kan se hun er fornøyd! 

5. Lunsj med jentene på MOA 6. Lazyday 7. Etter cross country var over begynte jeg og Ina å trene på fitness senteret. 8. ♥

9. High Fashion etter trening kan man si.... 10. Caleb er den mest hysteriske personen rundt her. Jeg ler til jeg griner nesten hver gang jeg snakker med han. Her låner han mine solbriller. 11. Ina og jeg matcher på skolen. 12. Fikk pakke både fra mamma og bestemor denne måneden! Det er så koselig!! 

#utveksling

Thanksgiving & Black Friday

På torsdag var det thanksgiving! Vertsforeldrenene mine hadde invitert 34 familiemedlemmer hjem til oss. Folk begynte allerede å komme i 10-tiden, men vi spiste ikke det første måltidet før i 12-tiden. Det var sååå mye mat og det smakte utrolig godt! Vi hadde også måltid nummer to i 4-5 tiden. Thanksgiving minner meg litt om jul, bare uten julepynten, julesangene og gavene. Jeg liker den gode stemningen som er der når så mange fra familien spiser middag sammen og har det morsomt! Senere på kvelden dro jeg, Ciarra, Conor, Lexi og Brock (Alle er kusiner og fettere på samme alder som meg.) til Walmart fordi de hadde allerede begynt med Black Friday-salget. Det var helt villt hvor mange folk som var der. Det var køer over alt, til og med til varene. Vi var inne der for flere timer, ikke fordi vi shoppet så mye, men fordi det var vanskelig å komme seg fra sted til sted. Jeg hadde ikke planer om å kjøpe noe som helst, rett og slett fordi jeg er veldig utålmodig og hater å stå i kø. Jeg kjøpte noe likevel. Jeg endte opp med en iPad mini for 300 dollar med et gavekort på 100 dollar i tillegg. Så jeg fikk den så og si for 1200 kr. Da jeg kom hjem var jeg utrolig sliten, sikkert på grunn av folkemengden og summingen fra walmart. Jeg kan ikke fatte og begripe at Amerikanere kan være ute og shoppe i en slik folkemengde hele natta. Jeez!!Jeg dro i stedet til Mankato fredag formiddag. Jeg fryktet kanskje at det skulle være ganske fullt på det kjøpesenteret, men det var faktisk ikke så ille. Jeg sto ikke i kø i mer enn 10 minutter på det lengste, og jeg fikk kjøpt alt jeg skulle kjøpe. Jeg ble faktisk ferdig med alle gavene som skal sendes til Norge!

#utveksling

Chicago

Nå er det mer enn en måned siden jeg dro til Chicago med Ina og våre vertsmødre. Det var en hysterisk morsom ferie, og jeg fikk se utrolig mye! Jeg så Willis tower, the big bean, navy pier og selvfølgelig fikk jeg shoppet mye! Det var jo i hovedsak derfor vi dro dit vil jeg tro. Jeg håper jeg kan reise med den samme gjengen igjen senere også. Elsker den gjengen ♥
Åh, jeg har så lyst til å dra til Chicago en gang til! 

#utveksling #USA #Chicago 

Intervju med studereiutlandet.com

Hey friendz! Jeg har blitt intervjuet av studereiutlandet.com! Du kan lese hele intervjuet her. 


Noen få bilder fra oppholdet mitt hittil: 1: Ina og jeg før cornation i homecoming week. 2. Jeg hadde på meg Conor's amerikanske fotballskjorte på homecoming. 3. Jeg og Quinn etter fotballkamp. 4. Meg, Ina, Rena, Ciarra og Hayley ser på guttenes fotballkamp. 5. Chicago ♥ 6. Jeg delte ut godteri til vennene mine på Halloween! 

#utveksling

Ferie!!!

Det er to dager igjen til thanksgiving og vi har fått fri!! For første gang siden jeg begynte på high school har jeg ferie i tre dager. Gleder meg veldig mye til å feire thankgiving, og til black friday! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra trening og tatt en laaang dusj. Jeg har løpt ca. 40 minutter på 3D-mølle i dag + styrke og tøying. Jeg føler jeg må trene hver dag når jeg er her. Amerikanere er kjent for å ikke spise spesielt sunt. Familien min er heldivis veldig bevisste på hva de spiser, men synet på hva som er sunt og ikke er likevel helt annerledes. Jeg og Ina hadde en diskusjon med tre wrestling-gutter i dag da vi dro til subway for å spise lunsj. De bør spise sunt fordi de absolutt ikke kan gå opp en vektklasse i wrestling, og vi påpekte at hvitt brød ikke er bra for dem. De sa at det brødet jeg og Ina spiste var mer usunt fordi det var brunere og hadde mer kalorier. Amerikanere ass! 

#utveksling

Lever livet

Mange spør meg hvordan jeg har det. Svaret er kort og enkelt: Aldri hatt det bedre! 
Jeg føler meg som verdens heldigste utvekslingsstudent for øyeblikket. Jeg har alt jeg kan ønske meg; en fantastisk vertsfamilie som jeg går veldig godt overens med og som jeg kan fortelle alt til, masse venner rundt meg, en herlig skole og venner og familie hjemme i Norge som tenker på meg ♥

Noen spurte meg for veldig lenge siden om jeg var modell i USA også. Nei, det er jeg ikke. Jeg har bare vært hos en fotograf to ganger fordi vertsmor ville ha bilder til å sette i rammer osv. Fotografen spurte meg om jeg ville hjelpe henne med å teste ut forskjellige ting, men for å være helt ærlig tror jeg ikke at det blir så mye av det egentlig. _Stacy Haase

Nå er det er søndagskveld her i Minnesota, så nå skal jeg bare pakke treningsklær til i morgen før jeg sier god natt. Jeg har bare to dager skole kommende uke fordi på torsdag er det thanksgiving!! Jeg gleder meg masse!

#utveksling 

how country feels


Bilder fra fotograferingen med Stacy Haase
#utveksling

Huntin'

Jeg var nettopp ferdig med en bitteliten fotograferingsrunde med en fotograf som heter Stacy, da vertsfar plutselig sa: ''Wanna go huntin'?'' Jeg har lenge hatt lyst til å være med på jakt så jeg bare: ''Can I?' Så da var det bare å vrenge av seg trange jeans fra fotograferingen og ha på meg 3 lag på beina i stedet; joggetights, sweatpants og regnbukse. På overkroppen pakket jeg meg inn i under armour, min norske mariusgenser ♥ og vinterjakken som jeg nettopp fikk i posten. I tillegg mått jeg ha på meg en oransje hettegenser over. Jeg følte meg som en smålubben appelsin. 

Jeg satt ute og ventet i ca. en og en halv time uten å se noen ting. Jeg kunne ikke snakke heller, så jeg syntes det var grusomt kjedelig. Helt til slutt dukket det opp tre rådyr, men de var alt for langt unna til at vertsfar kunne skyte dem. Jeg håper jeg kan være med en gang de treffer et rådyr. Would be awesome! Senere dro vi over til Danielle og Travis's hus. Vi fikk kakao og spiste middag der. Koselig ♥


Det er så gøy å være liksom-tante ♥ 

#utveksling 

Lately

De to siste ukene har vært stress! Den siste dagen i det første semesteret var på torsdag, så det forklarer nok hvorfor. Alle lærerne finner ut av at de egentlig ligger litt langt bak, og plutselig har du haugevis med lekser og prøver. Jeg kjenner det er godt å ha fri i dag og vite at når jeg begynner på mandag er det litt som å begynne med blanke ark. 

På søndag fikk jeg skyte med et eller annet skytevåpen jeg overhodet ikke vet hva kalles. Det var ganske kult. Jeg følte meg ganske pingle til å begynne med, men det var kjempegøy! Jeg skøyt forferdelig dårlig da... Og det gjorde ikke vondt heller -bare litt. 


Vi hadde familiemiddag på søndag, med noen av vertssøskenbarnene mine, vertsbestemor og vertstantebarnene mine. Jeg har virkelig verdens beste familie rundt meg. Det akkurat som om jeg er en del av familien deres og alltid har vært det. Jeg føler meg hjemme her ♥Barnebarnene til vertsforeldrene mine. De er så søte ♥ Reese ville så gjerne prøve på seg homecoming-kjolen min!

I går var jeg på Cross Country Banquet i kirken. Vi spiste god mat og treneren holdt en tale for absolutt alle i cross country teamet. Det er så trist at jeg ikke skal løpe med dem mere. Det har vært en fantastisk sen-sommer og høst med den gjengen! Kommer til å savne dem masse. 

LML ♥

#utveksling #highschoolyearabroad #USA

Halloween

USA er kjent for å gjøre en stor greie ut av det meste, og for første gang i mitt liv fikk jeg være med på å feire amerikansk Halloween. Peggy begynte allerede å dekorere huset med løv og gresskar i begynnelsen av oktober. 

På selve Halloween hadde Peggy laget små godteriposer som jeg kunne dele ut til venner på skolen. Haha, vertsmoren min er bare verdens søteste. Godteriposene ble ganske populære. De forvant før jeg rakk å ta noen selv, men det gjør ingenting fordi jeg ikke er en stor fan av rød lakris og kjærlighet på pinne uansett. 
Lærerne gjør skoledagen mye mer avslappende. De gjør ikke ting så veldig seriøst. Vi ser halloween-filmer og spiser godteri osv. Elsker high school altså ♥ Noen kler seg ut på skolen. Så en i one-piece-alienkostyme og en i et m&m-kostyme. Hvorfor gjør ikke nordmenn dette? 
Tidlig på kvelden fikk jeg besøk av Tinkerbell og Minnie Mouse, mine vertsnieser. De er så søte at det er umulig å gjøre noe annet enn å smile!


♥♥♥

Senere på kvelden hadde jeg planer om å dra ut med en vennegjeng for å sjekke ut forlatte og hjemsøkte hus rundt om kring i Blue Earth. Jeg hoppen inn i en bil med 4 andre jenter pluss Mathew, men jeg endte opp på Jack's gård med han, Mike og Conor i stedet. Jeg skulle bare skifte bil senere fordi vi ble for mange, og vips var det noe som fristet mer enn å besøke gamle, råtne hus. Det var sykt gøy da. Jeg kom hjem med soyabønner i UGG'sene mine fordi Mike tok en truck og heiset meg opp med den, og jeg måtte hoppe ned i en haug med fuktige soyabønner. Det var en interessant Halloween for å si det sånn! 

#utveksling #highschoolyearabroad #USA #halloween

My Norwegian Life

Her i USA har jeg et fag som heter Digital Media. Det går mye ut på design og film, og jeg digger det! Jeg har interesse for film og foto, og det er faktisk rart at jeg egentlig ikke tenkte å ha dette faget i det hele tatt til å begynne med. Jeg måtte bytte fra fysikk til Digital Media, noe som jeg egentlig syntest var litt trist i begynnelsen. Jeg angrer ikke noe i det hele tatt i dette øyeblikk. Det er synd at i slutten av neste uke er jeg ferdig med dette faget for godt. Selv om jeg kunne mye av det jeg lærte fra før, har det vært en utrolig morsom klasse å være i! 

Det siste prosjektet jeg hadde var å lage slideshow av hvilket som helst tema jeg ville. Jeg valge ''My Norwegian Life'', og det er rett og slett fordi jeg ville vise mine klassekamerater hvordan det er i Norge. Jeg har blitt så mye mer stolt over mitt eget land etter jeg dro, og jeg vil vise det frem til alle! Jeg hadde masse bilder fra Norge fra før. Mange brukte flere dager bare på å samle bilder og redigere, men jeg ble ferdig på en dag. Jeg tenkte kanskje dere ville se den, so here u go! 

#utveklsing #highschoolyearabroad #USA 

Chi-town

Sorry! Jeg blogger fra iPhone nå fordi jeg må gå ned i lobbyen for å få Internett, Hehe.
Jeg stortrives i Chicago! For øyeblikket ligger jeg og Ina på hotellrommet helt utslått etter en hel dag med shopping. Jeg har shoppet så mye i helgen, at jeg nå må roe ned pengebruken for en god stund fremover! Det var verdt det da. Hadde virkelig nesten ingen klær, og da mener jeg nesten ingen! Jeg reiste bare med en koffert vet dere. Kjøpte så mye fint. Jeg kan ikke vente med å bruke det.
Vi dro også ned til Navy Pier i kveld. Vi tok pariserhjulet og fikk se den fine utsikten mot downtown Chicago!

Roadtrip to Chicago

Hei Norge!
For øyeblikket sitter jeg og Ina i en seng her i utkanten av Chicago og bare slapper av etter en gangske så lang roadtrip. For øyeblikket sover vi hos tanten til Micelle. Jeg har egentlig aldri hatt gode erfaringer med roadtrips, men i USA elsker jeg det! Det har vært den morsomste roadtrippen ever! Jeg har ledd så utrolig mye gjennom hele turen at jeg fortsatt har vondt i magen! Det er bare så utrolig mange rare tema som kommer opp når det bare er Peggy, Michelle, Ina og jeg som er på tur, haha! 
På vei hit kjørte vi gjennom Wisconsin før vi kom til Illinois, og vi måtte selfølgelig ta noen bilder av veiskiltene når vi kom inn i de nye statene. Trærne vi så når vi kjørte gjennom Wisconsin var så vakre. Jeg elsker høstfargene ♥
Nå har jeg altså vært i 5 av 50 stater i USA, og flere skal det bli! Michelle, Ina, meg og Peggy ♥


I morgen tidlig drar vi inn til sentrale Chicago. Vi satser på å være skikkelig turister i morgen. Det som jeg gleder meg aller mest til er nok å se den store bønnen. Haha, jeg digger den! På lørdag skal vi shoppe, og jeg skal fylle opp hele bilen med klær. Jeg har virkelig ingen ting her, haha! 

BEA vs. Fairmont

Yeeey! Endelig har jeg tid til å lage et innlegg for dere! Jeg får høre fra venner og familie at jeg må begynne å blogge igjen. Uff, jeg er egentlig alt for dårlig på å holde kontakt med de der hjemme. Jeg bør bli mye bedre! 
Her i Blue Earth har høsten kommet. Alle trærne er gule og røde og det er så fint! Det er fortsatt ganske varmt ute, den siste uka har temperaturen variert mellom 20 og 26 grader, noe som er veldig uvant ettersom det er oktober! Jeg skal nyte temperaturen så lenge den varer. Vertsmor har også dekorert hele huset med gresskar og alle høstens farger. Jeg synes hun har pyntet veldig mye, men hun sier bare at jeg må vente til jul. Haha, amerikanere altså! And guess what!! Jeg la merke til at jeg har begynt å drømme på engelsk! 

I går kveld var den store fotballkampen mot Fairmont. Fairmont og Blue Earth er store rivaler, og det betyr så mye for guttene å vinne mot dem. Kampen i går var også ekstra spesiell ettersom Ina sang nasjonalsangen før kampen, jeg og hun skulle ta bilder for yearbook og det var den siste hjemmekampen for denne sesongen. Vi jentene kledde oss opp i camo, ropte og sang masse! Desverre tapte de kampen. Stakkars gutter! De hadde så høye ambisjoner i år ettersom de vant state i fjor. Heldigvis er de ikke ute enda! 


Ciarra, Hayley, Nicole og meg ♥
Og jeg lover at jeg skal blogge om turen min til Sør-Dakota, homecoming og Blue Earth senere! I ettermiddag skal jeg med en gjeng andre venner til valley scare. Det blir sykt! Jeg elsker rollercoasters og lignende! Iiiiihh!

Mall of America

På søndag sto jeg opp klokken 08.00, plukket opp Ina og dro til verdens nest største kjøpesenter, the Mall og America! Jeg var der en gang tidligere i 2008, men det er så lenge siden så jeg husker egentig ikke så mye annet enn fornøyelsesparken, akvariumet og the rainforest (et bråkete spisested). Det var først i helgen jeg innså hvor stort det kjøpesenteret er! Kunne lett ha gått meg bort der. Jeg var innom starbucks flere ganger, og den nye favorittbutikken min her må være abercrombie & fitch. Love it ♥ Fikk også kjøpt sminke som jeg skulle ha skaffet meg for lenge siden. Nye Nike joggesko og såler var også ganske nødvendig. Jeg har brukt dem på Cross Country practice allerede, og jeg kjenner at beinhinnebetennelsen blir bedre. Sist men ikke minst: Jeg kjøpte sko og Sherri Hill-kjole for homecoming. Det var dyrt, men iiiiiiihh!!! I'm in heaven! 


Ina og jeg foran fornøyelsesparken i kjøpesenteret. 

Ja, æsj. Amerikansk mat altså. 

Guess what? Jeg skal shoppe på søndag også, hehehehe. Men det er rett og slett fordi jeg mangler så mye nødvendige klær her. Ettersom jeg bare fikk med meg en koffert, har jeg så utrolig lite klær. 

Vel det som skjer resten av kvelden er nok at jeg skal gjøre mattelekser, lese til kjemi-prøve før jeg skal få en god natts søvn for en gangs skyld før Cross country konkurranse i morgen. Det er også fotballkamp på fredag, og det er alltid et stort høyepunkt i uka! Ellers har jeg også enda en konkurranse på lørdag. Jeg må møte opp på skolen 05.45 lørdag morgen. Hater å stå opp så tidlig, men det blir nok gøy uansett

#utveksling #USA

Update #2

Den uka jeg kom hit var det så varmt her at jeg ikke greide å sitte i ro i sola. Det er ikke bare sola som er sterk her, men fuktigheten gjør det ekstra varmt og klamt. Med en gang jeg åpnet døra var det som en vegg av varm luft som slo meg midt i trynet. De første treningene med Cross Country-laget var ren pine. Jeg har aldri løpt ute i 30-35 grader før! Noen dager var likevel bedre enn andre, og før skolen begynte hadde jeg faktisk tid til å sitte å få litt sol på kroppen også. Nå kjenner jeg at det begynner å bli kaldere i luften, og temperaturen holder seg på rundt 20 grader. 

Vertsfamilien min er en utendørsfamilie. De har firhjulinger, razers og snøskutere i massevis! Vertsfar tok meg med på razertur en dag. Jeg fikk kjøre rundt om kring til forskjellige små landsbyer rundt Blue Earth. Jeg fikk se mye av landskapet her. Blue Earth er skikkelig Amerikans landsbygd som du ser på filmer altså. Det går i countrymusikk og mange trasker rundt i cowboyhatter osv.
Åh, det var så gøy! Jeg kjørte nesten hele dagen og så ikke ut etterpå. Alle klærne mine var skikkelig støvete, jeg kunne ikke se gjennom solbrillene mine, og om jeg tok meg i håret kjentes det nesten ut som om noen hadde tømt en melpose over meg! Jeg har også fått kjørt firhjuling. Digger det! 
Blue Earth River

Jeg har også sett soccer-kamper. Trodde egentlig at jeg aldri kom til å savne det noe særlig, men ettersom jeg ikke skjønner noe av de amerikanske fotballreglene er det fint å se spill som jeg faktisk forstår. Brock spiller nemlig soccer, så jeg, Peggy og Perry dro til Fairmont for å se på. De skjønner ikke noe av soccer da selvfølgelig, haha.


Nå har jeg fortalt i korte trekk hvor fint jeg har det her, og hva det er jeg har holdt på med. Jeg håper dere der hjemme slipper å være bekymret for om jeg trives eller ikke, for jeg har det helt fantastisk! Jeg savner vennene mine og familien min masse! Men ikke så mye at jeg ønsker å dra hjem. Jeg vil være her så lenge som mulig! Jeg skal prøve å være flink til å oppdatere bloggen, slik at dere vet litt mer om hva jeg holder på meg. Jeg kan ikke la bloggen gå utover skole, trening og sosialiteter, men så snart jeg har tid skal jeg blogge. Lover! 


Snakkes ♥

#utveksling #highschoolyearabroad #USA

Update #1

Dere aner ikke hvor travelt USA er! Jeg elsker det at det bestandig er noe å gjøre her, men samtidig har jeg litt dårlig samvittighet over at jeg aldri blogger eller holder kontakten med de hjemme. Det er ganske vanskelig å få til nemlig. Begynner på skolen 08.20, og da er alle i Norge på skolen eller på jobb. Jeg er ferdig 15.05 på skolen, men jeg har alltid CC-trening rett etter skolen og da kommer jeg ikke hjem før ca. 5.30, og da sover alle sammen der hjemme. Har også lekser i massevis, og jeg kjenner at jeg setter mer pris på helgene her enn i Norge. Ungdommene har rett og slett ikke tid til å finne på ting etter skole og trening på grunn av leksene. 

Jeg følte meg hjemme med en gang jeg kom hit. Har sikkert sagt det mange ganger, men jeg elsker familien jeghar fått! Jeg er så heldig ♥ Jeg fryktet for at jeg skulle få servert søppelmat hver dag her, men slik er det heldigvis ikke. Jeg tror min familie er litt mer bevisste på hva de spiser. Selvfølgelig er vi sunnere i Norge, men kan jeg egentlig forvente noe annet? Jeg er jo i USA. Det første måltidet jeg spiste her var forresten en salat faktisk.


Mitt første måltid i USA. 

Det går utrolig fort å få venner her. Den første jeg møtte var Ina. Hun er også norsk utveklsingsstudent, og jeg kjenner det føles trygt å ha ei med samme språk og kultur som jeg i den samme byen. Likevel snakker jeg for det meste engelsk her, og selv om det bare er meg og Ina tilstede kan jeg plutselig begynne å snakke engelsk til henne. Jeg har også blitt veldig god venn med Ceci. Hun er spansk utvekslingsstudent og til å begynne med hadde vi 3/4 klasser sammen. Hun er så morsom! Jeg digger henne. Jeg har også fått mange amerikanske venner her også. De siste helgene har vi kjørt rundt over alt. VI har dratt ut for å svømme om natten, dratt ut for å spise, vært på besøk til hverandre og dratt på fotballkamper. Jeg er så glad for at ungdommene kjører selv her. Takk gud! Ceci♥ Jeg hadde fysikk, men byttet til Digital Media i stedet. Hehe. 

Ina ♥ Er hun ikke nydelig? 

I dag skal jeg på brylupp! Det er litt rart å dra til ettersom at jeg ikke vet om de som skal gifte seg en gang! Haha, men det blir helt sikkert gøy! 
Vi snakkes!

 

#utveksling #highschoolyearabroad #USA 

Cross Country Meeting

Idretten jeg driver på med her er Cross Country, altså langdistanse i løping, og jeg digger det! Vi har treninger hver dag etter skolen fra 15.30 til 17.00. Noen ganger varer den litt lengre. Vi jogger stort sett hver dag. Noen dager er det intervaller med en liten joggetur, noen ganger løper vi bare samme distanse som på konkurranser (2,5 amerikanse mil, som tilsvarer litt over 4 km tror jeg), og noen ganger har vi skikkelig langdistanse. Det jeg elsker med CC-teamet er at miljøet er så utrolig bra. De sier hele tiden: ''Good job!'' når vi møter på dem ute i løypa. Det gjør ikke noe om du ikke er så god til å løpe heller. De fleste er med for å holde formen oppe og fordi det er så utrolig digg å si at du løper flere km hver eneste dag i skoleuka. Det føles så godt! Vi løper også konkurranser hver torsdag. Jeg og Ina, den andre norske utvekslingsstudenten her i Blue Earth, har ikke fått lov til å løpe konkurranse før i dag. Det er forsåvidt ganske greit, ettersom jeg trenger treningen. 

Ja, så jeg løpte altså min første Cross Country konkurranse her i USA i dag! Vi tok bussen, den typiske amerikanske, gule skolebussen, til Maple River rett etter skolen. Jeg var så nervøs! Jeg har aldri løpt en langdistanse-konkorruanse før. Vi løpte samtidig med guttene på vår alder, og de skulle løpe 1 km lenger. Jeg, Ina og mange andre jenter tok feil av veien, og derfor endte vi opp med å løpe en km lengre enn de andre jentene. Jeg var så pissed, og spesielt etter at jeg fikk høre at jeg og Ina kunne vært på topp 10 om vi hadde løpt rett vei! Åh, jeg er sååå irritert! 

Jeg har også fått noe som de kaller Shin Splint. Jeg tror det er beinhinnebetennelse. Jeg ble sittende med ispose etter at jeg hadde kommet i mål, og det gjør fortsatt så vondt. Jeg er så redd for at jeg må kutte ut løpingen i noen dager, og det har jeg overhodet ikke lyst til. Jeg skal nok prøve meg på trening igjen i morgen likevel, og etter det har jeg hele helgen å hvile på. 


Ina og jeg

Nesten ferdig!

To ganske slitne jenter etter konkurransen.

Haha, såå sliten!

Min vertsmor og Inas vertsmor. Verdens beste ♥

Haha, jeg ler så mye av dette bildet. Såå sliten, og med isposen på foten. Gleder meg faktisk allerede til neste torsdag! Det blir enkelt, ettersom vi kommer til å løpe en mye kortere distanse neste gang, haha! 
Nå skal jeg lese til en American History-prøve, så vi snakkes senere!  

Reisen over

Jeg begynte reisen over til USA onsdagsmorgen 28. august. Alt gikk helt etter planen fra Værnes til Gardemoen, og det gikk helt fint i begynnelsen på flighten fra Gardemoen til Newark. Jeg skjønte at det var et lite problem først da vi begynte å sirkulere i lufta for rundt en time da vi nermet oss New York. Jeg var allerede rimelig lei, ettersom at flyturen over atlanterhavet er alt for lang. Jeg hadde allerede vært i lufta i 8-9 timer. Til slutt fikk vi høre at vi ikke kunne lande fordi flyplassen var stengt på grunn av storm. Vi kunne ikke sirkulere i lufta lengre heller fordi flyet begynte å gå tom for besin. Dermed måtte vi lande på en flyplass i Hancock (?) og vente på at flyplassen i Newark skulle åpne igjen. 

Først fikk vi høre at vi kom til å vente i en time før vi skulle tilbake, men det ble utsatt og utsatt. Jeg satt inne i det flyet i timesvis. Luften var ekstremt dårlig og jeg kjente antydning til klaustrofobi da jeg satt der. Det var helt forferdelig! Jeg skjønte etterhvert at flyet mitt fra Newark til Minneapolis var umulig å rekke. Jeg var i en ganske så stor knipe akkurat da. Jeg reiste helt alene, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg prøvde først EF's emergency flight number, men det var ingen som tok telefonen. Jeg var ganske pissed akkurat da. Hvorfor har man et nødnummer om det ikke er noen som svarer når noen ringer? 

Jeg bestemte meg for å ringe pappa i stedet. Jeg hadde på følesen at han kunne hjelpe meg bedre enn EF akkurat da, og det gjorde han. Han fikk sagt ifra til vertsmor at jeg ikke rakk flyet og hun fikk meg ombooket til et senere fly. Jeg var sååå lettet! Det tok likevel evigheter før flyet lettet igjen, og da var tiden ganske knapp igjen. Heldigvis var det en sykt hjelpsom mann som hjalp meg til å komme først i køer på flyplassen. Uten han hadde jeg vært scrued. Jeg løpte til gaten så raskt som jeg bare kunne, og da jeg kom dit fikk jeg høre: ''You can't go to gate now''. Jeg var helt hysterisk. Jeg bare: ''Please, I lost my other plane too, please!'', Så fikk jeg høre at gaten ikke åpnet før om en time. Jeg var sååå lettet at jeg begynte å gråte. Haha. 

Jeg ble tatt kjempegodt imot av vertsfamilien min på flyplassen. Jeg fikk blomster, ballonger og en plakat hvor det sto: 'Welcome to Minnesota Mette!'' Jeg har virkelig verdens beste vertsfamile. Har blitt så glad i dem allerede.  

Jet skiing on lake George

What a day! Perrys familie har hytte ved lake George, og vi brukte absolutt hele dagen nede ved innsjøen. Til å begynne med var det bare oss og Brandy, min ''søster'', og Kohl, min ''nevø'', men det kom flere og flere familiemedlemmer etterhvert. Jeg møtte selvfølgelig opp og hilse på alle, og jeg er sikker på at jeg ikke husker halvparten av navnene engang! Jeg er så elendig på navn. Det går inn det ene øret og ut det andre. Jeg lærer det nok før eller senere uansett. 

Perry har to vannscotere nede ved innsjøen, og selfølgelig måtte jeg prøve! Jeg fikk først kjøre litt sammen med vertsfar for å lære meg det, og så kjørte jeg sikkert i timesvis alene. Til slutt følte jeg meg sykt god fordi jeg kjørte fort, men skjønte fort at jeg hadde tatt heeelt feil da jeg skulle sitte på med Brock, min ''fetter'' her i USA. Han var helt rå!!!! Jeg falt nesten av 4 ganger, og dro med meg Brock nesten to! Men det var såå gøy! Han viste meg også resten av innsjøene. Vi kjørte gjennom kanalene, og helt bort til den siste og største av dem. Jeg hadde det så gøy at jeg nesten begynner å le bare av å tenke på det!

Senere spiste vi middag med hele den gale familien min ved innsjøen, som jeg allerede har blitt veldig glad i♥

Vertsfar og jeg.


''Nevø ''Kohl


Meget nøgd på vannscootern!Brock tar salto fra brygga.

Crissy trøver seg på vannbrettet! 

Jeg kom sikkert ikke hjem før i 7-tiden i kveld, og da var jeg solbrent i ansiktet og på skuldrene. Selvfølgelig. Måtte også begynne å trene litt før jeg begynner med Cross country på tirsdag, så da ble det en bitteliten joggetur på 2,5 amerikanske miles. Jeg har fortsatt jetlag og er dødssliten, så jjeg skal rett og slett legge meg. God natt! 

Life in the USA

Jeg har endelig fått en lader som passer stikkontaktektene her, og jeg har fikset internett-tilgangen. Finally!!

Jeg ankom Blue Earth klokken 01.00 AM, noen timer senere enn planlagt, og da hadde jeg vært på reisefot i 27 timer! Peggy og Perry møtte meg på flplassen i Minneapolis med blomster, ballonger og et skilt hvor det sto: ''Welcome to Minnesota Mette''. Jeg våknet også sykt tildlig på grunn av jetlag, og det har jeg gjort hver dag siden. 

På torsdagskvelden var det sesongens første Amerikanske fotballkamp. Blue Earth-laget, Bucs, er veldig gode fotballspillere. Vertsmor sier at de vant State i fjor, og det er stort! Jeg møtte mange andre utveklsingsstudenter der også. Det var tre jenter fra Tyskland, ei jente fra Spania og ei jente fra Norge, Ina. Jeg er sjeleglad for at det er en norsk jente i samme by som meg. Ja, og selvfølgelig møtte jeg mange andre amerikanere på min aldere også. Alle her så utrolig imøtekommende her. Det virker nesten som om norske ungdommer er redde for å ta kontakt i forhold. Og sist men ikke minst, Bucs vant selvfølgelig kampen. 

I går var jeg, Ina, vertsmor Peggy og Inas vertsmor Michelle på shopping på et ganske stort kjøpesenter i Mankato. Vi skulle ta en pedikyr. Jeg har ganske rare tær fordi huden på sidene av neglene er utenfor neglen på sidene. Jeg vet, det høres ganske ekkelt ut, men det er faktisk ganske normalt. De på salongen skulle fikse det og få neglen utenpå, og det var ganske vondt. Jeg mistet først synet, så hørselen og til slutt besvimte jeg. Jeg husker egentlig ikke selv at jeg besvimte, men vertsmor sa: ''You passed out two times!!!'' Husker bare at det plutselig sto en undiformert mann der som snakket om å ringe 911, men da så de at jeg hadde åpnet øynene mine, så det gikk greit. Jeg synes så synd på Peggy, Ina og Michelle. De var så redde. Det var en ganske ekkel opplevelse, men jeg er sikker på at det var den dårlige luften, lite søvn og lite vann som hadde skyld i at jeg ikke tålte den bittelille smerten. Haha, det er så flaut. 

Jeg har det helt supert i USA for øyeblikket! Elsker dette stedet, elsker familien og elsker alle folkene! 
Dette skulle egentlig bare bli et kort innlegg om hva jeg har drevet med siden jeg kom hit, men det ble litt lengre enn jeg hadde tenkt. Jeg har fortsatt veeeldig mye å fortelle, så dere kan vente dere noen innlegg framover. Snakkes! 

#utveksling #USA

On my way to the USA

For øyeblikket sitter jeg på Værnes og det er 30 min til det første flyet går. Det er så utrolig mange følelser ute og går nå, at jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg gleder meg sååå utrolig mye, men jeg er samtidig kjempetrist fordi jeg forlater alle jeg kjenner hjemme i Norge, og reiser til et sted hvor jeg ikke kjenner så mange. Jeg har hatt kontakt med vertsforeldre selvfølgelig, men de virker som ukjente for meg de også enda.
Det har gått greit å si hadet til de fleste der hjemme. Selvfølgelig er det trist, men jeg har ikke begynt å gråte noe serlig. Det var ikke før jeg kom gjennom sikkerhetskontrollen og så pappa vinke til meg på den andre siden at tårene begynte å renne. Jeg tror det gikk opp for meg at han er den siste av de jeg kjenner og av mine nermeste jeg ser på 10 måneder.
Jeg har likevel så utrolig mye å se fram til, og jeg gleder meg sykt mye til å komme hjem til USA

Project suitcase

Hvordan skal man pakke ned klær og ting for et helt år i en eneste koffert? Jeg begynte så smått å pakke på mandag etter at jeg hadde vært i Trondheim city og kjøpt en splitter ny knallrød koffert. Jeg fant ganske raskt ut at tingene som står oppført på den 4-siders lange pakkelisten min ikke får plass. De siste dagene har jeg prøvd å stryke ut ting for å få listen best mulig, men jeg ender alltid opp med å skrive opp ting jeg hadde glemt å skrive ned. Noen dager er det sånn: ''Nei, disse skoene trenger jeg ikke å pakke ned. Jeg kan jo bare kjøpe nye i USA.'' og andre dager er det sånn: ''Nei herregud, jeg må ha med disse skoene, så sparer jeg pengene!''. 

Etter jobb og dagens joggetur greide jeg likevel å finne ut av sakene. Jeg føler at listen min begynner å bli ganske komplett nå, og det føles herlig. Jeg gleder meg til de siste nødvendige tingene blir pakket ned, som tannbørsten og toalettsakene, ha igjen lokket på kofferten for godt og trille den bort til bilen som kjører meg til Værnes. 

Tenk at det bare er en uke igjen! Noen vil kanskje si at det er tidlig å pakke enda, men jeg er så utrolig gira. Dessuten liker jeg å ha ting i orden i god tid. 
Wow, bare 7 dager!  

Utenlands-stipend

Ohyes! Jeg fikk beskjed fra lånekassen sent i gårkveld om at jeg fikk støtte for utenlandsåret mitt. Jeg må innrømme at jeg var en smule nervøs. Det var en del papirer som måtte sendes inn, blant annet godkjennelse fra både skolen i Norge og EF. Haha, jeg er bestandig så nervøs for at slike ting ikke skal gå  orden, selv om det som regel gjør det etterhvert uansett.
Stipendet var veldig viktig for meg, ettersom jeg har betalt hele USA-året selv. Jeg har brukt mye av konfrmasjonspengene og jeg har brukt hele sommeren på å jobbe. Beløpet jeg får fra lånekassen tilsvarer nesten 70% av det jeg betalte for utveklingsåret. Selv om jeg ikke kommer til å spare alt som en erstatning av det jeg har brukt, kommer det veldig godt med! 


Happyface for at absolutt alt har klaffet perfekt for neste skoleår. Jeg er superheldig ♥

Siste sprøyte

Jeg har egentlig aldri hatt spesielt stor sprøyteskrekk, men jeg kan likevel ikke si at jeg liker å bli vaksinert. Det er likvel nødvendig og jeg får ikke gå skole i USA uten å ha tatt Hepatitt A og B-vaksinen. Det vaksinerer mot et virus som lager betennelse i leveren tror jeg. Jeg måtte ta tre doser av denne vaksinen fordelt på et halvt år. Jeg tok en i januar, en i februar og en i dag. Sprøyten er ikke så veldig vond, men den er likeveld vondere enn noen sprøyter jeg har tatt tidligere. Det kjennes nesten ut som det sprenger litt. Nå er jeg heldigvis ferdig og har tatt alle vaksinene jeg må ta før jeg drar over. 

Bildet er tatt rett etter sprøyten ble tatt.

Check

Halla friends!
Wehey. Få ting er bedre enn å avslutte dagen med en følelse av at du har fått gjort unna mye arbeid. Jeg har hatt en bunke med utvekslingspapirer liggende, og det har tatt så lang tid før jeg har tatt meg bryet å gjøre noe med det. Det er så tungt å gjøre andre ting når du vet at det ligger en haug med papirer å venter på deg og at det må gjøres før eller senere uansett. Det handler bare om å ta seg bryet! Men i dag var dagen til å jobbe litt med det ettersom det regnet og det var lite å finne på ellers.

I dag har jeg sendt inn underskrevet avtale om utvekslingsåret  til EF, og jeg har også søkt om stipend. Jeg måtte laste opp en god del dokumenter til søknaden ettersom jeg søker om stipend til et år i utlandet. Jeg håper for guds skyld alt er i orden med søknaden og at jeg får støtten fra lånekassen. Det er ikke akkurat billig å være utvekslingsstudent! 

Jeg har alikevel igjen noen småting som å ta den siste hepatit A -og B-sprøyten, og varsle om det, pluss at jeg må ordne med noen forsikringsgreier og andre småting. Det skal nok bli gjort så fort som mulig. Åh, det er så deilig å gjøre unna slike ting. Føler det som om jeg har fått ferie på nytt.

Det er litt trist å jobbe for å komme unna sjøen og fjellene som jeg elsker så mye her i Norge, men jeg tviler ikke et sekund på at det skal bli verdt det! Helt flat grund og prærie skal nok bli supert det også. 
 

Lookback - EF preparation weekend

Det var en sykt bra helg i Oslo. Jeg dro dit med forventninger om at jeg kun skulle lære om rules and regulations i forbindelse med utveklingsåret, men det var så mye mer. Og fy søren hvor gøy det var! Kommer aldri til å glemme de folkene jeg møtte der, eller alt det jeg lærte om meg selv og alt annet egentlig. Hvis utvekslingsåret blir like bra som preparation weekend har jeg utrolig mye å se fram til! 


Utsikten fra hotellet til meg og Maja på torsdagen. 

Session med team purple på preparation weekend. 

Maja Andresen og Maria Andersen på session. 

Chicken salad på rommet før siste session på fredag. 

Natalie, Nora og Maren; de herlige jentene jeg delte rom med på campen. Savner dem ♥

bored :) 

Natalie fryder seg over at vi endelig fikk tid og lov til å stikke ned på butikken. 


girlza på session. 

Jeg klipte legghårene til Andreas med saks. Ser dere forskjellen? Haha. 

Godguttene Robin og Andreas ♥ Savner dem også. 

Andreas gjør seg klar for EF night på lørdag. 


På hjemreisen. Jeg og Maja måtte bare innom starbucks for å kjøpe verdens beste frappuccino. 

Første skypesamtale med vertsfamilien

Åh, vertsfamilien min tror jeg må være den beste jeg noen gang kunne ha fått. De er så utrolig imøtekommende og rolige, men samtidig så livlige. Det var stort sett vertsmor som førte skypesamtalen, men jeg fikk snakket litt med vertsfar også. Haha, jeg følte meg faktisk litt sjenert. Det har vært en god stund siden jeg har vært ordentlig sjenert, men uansett, jeg fikk snakket en del med dem. Klokken va rundt 16.30 da jeg og pappa ringte dem opp, men det var ganske tidlig på morgenen i Minnesota. Haha, vertsfar så litt trøtt ut. Det var også svært dårlige forhold ettersom at det var thunderstorm der, men jeg fikk snakket en god del om alt og ingenting uansett.

Har jeg nevnt at jeg egentlig fikk en foreslått reisetado rundt 1. september? Vel, plutselig fikk jeg vite at jeg hadde fått booket bilett 11. august eller noe sånt, og det skapte litt problemer med tanke på at jeg allerede hadde vært på audition for Den siste viking, og hadde fått en rolle i det spelet som jeg gjerne ville ha. Jeg ringte først EF, men da fikk jeg bare høre at det ikke var noe å gjøre med det. Ganske skuffet vendte jeg snuten hjemover, og pappa tok kontakt ganske raskt med EF på nytt. Da fikk vi høre at det var greit så lenge vi betalte det som det måtte koste for en ny bilett, altså mellom 100 og 300 dollar. Så nå har jeg fått reisedato den 27. August. Wiii! 

Jeg får derfor bare en uke med vertsfamilien min (som jeg allerede digger) før skolen begynner i september. Jeg får heller ikke til å være med på try-outs til volleyball-laget i Blue Earth, men heldigvis kjenner vertsmor treneren. Det skal nok ordne seg det også! Jeg fikk heller ikke til å møte rektor før skolen begynner, og derfor måtte jeg gi en liste til vertsmor over til fagene jeg må ha til neste år for å få godkjent året mitt i statene. 


Plakaten som ble hengt opp på rommet mitt på EF preparation weekend i Mai. EF preparation weekend

For akkurat en uke siden var jeg på preparation weekend på Haraldsheim i Oslo. På torsdags ettermiddag reiste jeg og Maja nedover til Oslo med fly for å bruke ei helg på å forberede oss på hvordan vårt High School Year i USA kommer til å bli. Det vi tenkte mest på til å begynne med var vel besøket på den Amerikanske Abassaden på fredagsmorgenen. Vi skulle inn til intervju der, og ettersom at det hadde blitt mye tull med søknadden til både meg og Maja var vi egentlig ganske nervøse for at den ikke skulle bli godkjent. Men alt gikk egentlig helt greit, og vi møtte også noen andre norske high school studenter der som vi ble kjent med. Etter Ambassaden på fredagen brukte jeg og Maja tiden på Osloshopping. 
Da vi kom til Haraldsheim fikk jeg romnummer og EF-bag, og senere ble det informasjonssession hvor vi gikk igjennom kjapt temaene vi skulle gå igjennom i løpet av uka + litt praktisk informasjon for hele helgen. Til slutt skulle vi dele oss i de forskjellige gruppene, og jeg var team purple. Kveldens sessions gikk først og fremst ut på å bli bedre kjent med gruppemedlemmene. For en herlig gjeng!

På lørdag fikk vi en utfordring som gikk ut på at vi skulle lage et underholdningsnummer som vi skulle framføre på EF night sammen med de andre gruppene på Preparation Weekend. Vi fikk to timer på oss, noe jeg synes var sykt lite til å lage et nummer på ca. 4 min. Vi bestemte oss ganske raskt for å lage en dans til Peacock av Katy Perry, der guttene i gruppa skulle være stjernene i showet. Vi var helt bestemt på å stjele showet fra de andre gruppene. 
Resten av dagen ble egentlig bare brukt på sessions hvor vi lærte om kontaktsystemet til EF i USA og om rules and regulations. Vi hadde også sessions i gruppene hvor vi lærte om for eksempel problemløsning.
Da EF night begynte var vi egentlig litt spente og nervøse samtidig som vi gledet oss noe sykt! Det ble en vill stemning i teltet, og vi leverte så bra som vi overhode kunne. Det var ekstremt gøy! Det ble ingen seier på oss desverre ettersom at Team Green hadde en morsom parodi av Queen Elisabeth, men vi fikk en god andreplass. VI slo i alle fall resten av dansenummerene! Stemningen var fortsatt god etterpå, og det ble en veeeldig morsom fest. Absolutt alle danset. Det var rett å slett trist å måtte ta siste session klokken halv 12. 
Andreas og Robin ♥ Trekantdrama

Det skjedde ikke så mye på søndag. Vi hadde noen få sessions til slutt, og så dro nesten alle sammen i 12-tiden. Det var sykt trist. Jeg skjønner ikke hvordan det går an å bli glad i så mange på tre dager. Jeg er helt sikker på at Team Purple var den mest sammensveisede gjengen på hele campen. 
Jeg og Maja dro ganske raskt til flyplassen, selv om flyet ikke gikk før syv. Vi tok det ganske chill på Starbucks og vi snakket med tre gutter fra Bodø som også skulle ta fly ganske sent. Jeg kom sikkert ikke hjem før i 9-tiden. 


Nå savner jeg gjengen veldig mye, men det er allerede snakk om reunion for team Purple. Det skal ta av! Vi holder kontakten via ei gruppe på facebook nå, og jeg fikk forresten visumet for noen dager siden også. Lykke! 

Jeg har fått vertsfamilie!

Jeg fikk vite det for akkurat en uke siden. Jeg hadde samfunnsfag i den 3. timen, og skjekket mailen min, noe jeg egentlig gjør med jevne mellomrom. Men er dt noe jeg ikke gjør med jevne mellomrom, er det å sjekke søppelposten. Gjett hva som uheldigvis hadde havnet der? Jo nettop, en mail med ''Host family'' som emne. Bare å lese dét ga meg et lite hjerteatack. Jeg åpnet mailen og det første jeg leste var: ''Hi Mette, just wanted to introduce myself, my name is Peggy Olson I will be your host mom for next year!'' Jeg reagerte med et stort gisp, midt i presantasjonen til læreren.

Jeg hadde serriøst store problemer med å kunne konsentrere meg resten av dagen. Geografilæreren spurte til og med om jeg var helt frisk, ettersom at jeg hadde store problemer med å konsentrere meg. Han spurte meg flere ganger om det samme spørsmålet i timen, og jeg greide ikke engang å oppfatte hva han spurte om. Jeg var rett og slett borte vekk.

Jeg begynte med en gang å forske litt rundt. Jeg skal tilbringe neste år i Minnesota i ei lite sted kalt Blue Earth med rundt 5000 innbyggere. ''Serriøst, skal jeg bo helt øde eller?'', tenkte jeg til å begynne med, men så kom jeg på at det er nesten like mange som bor i min kommune også. Det er egentlig ikke så ille. Dessuten går det 500 elever på skolen min fra 9. til 12. klasse (altså high school), noe som er mange flere enn på vidregående her i Rissa uansett. Skolen jeg skal gå på er forresten helt ny også. Jeg har sett på hjemmesiden og funnet ut om fag, lærere og fritidsaktiviteter. Jeg har til og med funnet ut hvilket treningstøy og iPhonedeksel de som går på skolen kan bruke.


Helt siden jeg begynte å tenke på å dra til USA har det hele virket ganske så uvirkelig. Det har virket så lenge til. Nå vet jeg hvor jeg skal bo, hvor jeg skal gå på skole, hvilke aktiviteter jeg kommer til å drive med og ikke minst hvordan familien min er. Jeg kan virkelig ikke vente til å dra over dit nå til høsten. Gleder meg så sinnsykt mye!!!

Fornøyd jente! 
 

Ett skritt nærmere USA

Denne måneden har jeg fått utallige skjemaer som jeg skulle fylle ut og sende tilbake til EF. Helseskjema, anbefalelsesbrev, akademiske brev, regler og bilder skulle sendes tilbake. Det høres kanskje lite ut, men det tok lang tid å fylle ut helseskjemaet. Jeg måtte bestille legetime for å få legen til å fylle ut og skrive under. Senere måtte jeg ned til helsestasjonen for å få noen underskrifter, og jeg måtte til og med ta en tuberkulose skin test. Det er mer som ei sprøyte der man sprøter inn et stoff for at huden skal få en slags blemme, og hvis blemmen kommer bort innen tre dager er det helt greit. Det var ikke noe galt med det, sett bort i fra at sprøyta sved utrolig mye! 

Jeg har også gått bort til gammelskolen for å få skrevet under anbefalelsesbrev og akademiske resultaterbrevet. Det tok også en uke før jeg fikk tilbake alle de papirene også. Hvis alle brevene er godkjente av EF nå, tror jeg søknadden blir sendt til USA, og da jeg forhåpentligvis få brev fra en vertsfamilie. Jeg er egentlig ganske nervøs for det der med vertsfamilie. Hva om jeg kommer til en familie som ikke funker for meg? Hva om jeg rett og slett ikke får vertsfamilie? Jeg krysser fingrene mine for det beste! 
Veien til utvekslingsåret

Noen lurte på om jeg ikke kunne skrive litt mer nøyaktig om hvordan det har vært og kommer til å bli når det gjelder utveklingsåret som jeg kanksje skal ta. Jeg skal selvfølgelig skrive så godt jeg kan om veien dit i dette innlegget, også kommer det sikkert et innlegg senere om hvordan det kommer til å bli. Enjoy!

Det aller første steget: Som jeg tidligere har nevnt på bloggen så har jeg lenge ønsket å studere et år i utlandet, og når tiden kom for at jeg kunne begynne prosessen visste jeg egentlig ikke helt hvor jeg skulle begynne. Jeg hadde fått mye informasjon tidligere om hvordan det er å være utvekslingsstudent, men aldri helt hvordan man begynner. Jeg begynte å snakke med foreldrene mine, men fikk egentlig ikke så mye støtte i begynnelsen. Jeg begynte etterhvert å sjekke ut litt på EF sine sider om forskjellige steder jeg kunne reise og om kostnader osv. Jeg hadde egentlig sykt lyst til å dra til Australia, men jeg fant flere ulemper med å dra dit: For det første så er det nesten dobbelt så dyrt som å dra til USA og skoleåret i Australia begynner i juletider, som vil si at jeg måtte ha brukt halve tredjeåret på vidregående hjemme i Norge, noe som jeg er litt skeptisk til pga. eksamen osv. Jeg vurderte også Storbritannia, men jeg vil helst utenfor Europa. Et utvekslingskår i USA koster mellom 60-70 000 kr.

Etterhvert begynte jeg også å bestille brosjyrer og kataloger fra EF, noe som er helt gratis. Dette fikk jeg foreldrene mine til å lese gjennom, og jeg tror faktisk at de tok meg litt mer seriøst da jeg faktisk hadde noe å komme med. Etter det skjedde det egentlig ingenting før jeg plutselig bestemte meg for at jeg skulle sjekke ut hvordan jeg søkte for å komme meg inn. Jeg hadde ikke peiling på hvordan jeg skulle gjøre noen ting, men jeg fant et søknadsskjema etterhvert på EF sine nettsider. Jeg fylte det ut og gikk så langt som mulig før jeg måtte sende det. Jeg snakket med foreldrene mine, og jeg fikk sende det siden det fortsatt var mulighet for å snu om jeg måtte, og da hadde jeg plutselig tatt det første steget. Til dere andre som søker: Bestill brosjyrer og finn informasjon før du snakker ordentlig med foreldrene dine. Det viser at du faktisk vil noe med dette og ikke bare slenger ut et forslag. 

Videre prosess: Etter bare 2-3 dager ringte EF for å planlegge intervju. Jeg hadde fylt ut telefonnummer, informasjon om meg selv og om nærmeste by på søknaden. Jeg skulle altså på intervju i Trondheim. De foreslo en dato, og jeg skulle bare si fra om det passet eller ikke. Senere fikk jeg og foreldrene mine nærmere informasjon i posten. Der sto det blant annet hvor intervjuet var og hva jeg skulle ha med. Jeg skulle fylle ut et nytt og større skjema på EF sine sider, og jeg fikk passord og brukernavn på email. Dette skjemaet måtte jeg være ekstra nøye med siden ''host-familen'' skal lese det. Intervjuet skulle skrives ut og jeg måtte ta kopi av vitnemålet fra ungdomsskolen. Jeg fikk også et allergi-skjema, men det tok jeg ikke med siden jeg ikke er allergisk mot noen ting. Det ble litt trøbbel med intervjuet, sikkert på grunn av sommervikarer osv. Men det endte til slutt med et ordentlig intervju bare for noen dager siden. På intervjuet skrev jeg et brev til den eventuelle gjestefamilien min, foreldrene mine fikk informasjon nok, slik at de ikke skulle lure på noe spesielt, og jeg ble intervjuet på engelsk. Det var for å sjekke engelsknivået, noe som jeg scoret ganske bra på. Jeg fikk info og de lurte litt på hvem jeg var og hva jeg driver med.

Jeg ble godkjent der og da, og nå kommer en ''ledelse'' til å se gjennom søknaden og se om det er greit at jeg kan dra, noe som er 99,9% sikkert siden jeg allerede er godkjent. Nå får jeg brev om noen dager om hva som kommer til å skje videre, og etter jul får jeg forhåpentligvis brev fra en familie. Videre må jeg sikkert svare på en god del flere skjema og undersøkelser også. 

Jeg kommer forresten til å skrive et annet innlegg om hvordan det kommer til å bli i USA senere. Men for dere som lurte på hvordan prosessen har vært hittil så føler jeg selv at jeg har svart ganske så nøyaktig på akkurat dette. Spør hvis det er noe mer dere lurer på! 


Utvekslingsår i USA neste år

Jeg har veldig lenge ønsket å ta 2. året på vidregående i utlandet, og nå tror jeg faktisk at jeg skal. Jeg har nettopp vært på intervju med EF, utvekslingsorganisasjonen som jeg har valgt å reise med. Etter å ha møtt opp to ganger på intervju i Trondheim uten at noen som helst fra EF hadde møtt opp, ble det endelig et intervju, og det skjedde faktisk hjemme hos meg. Jeg var så nervøs. I begynnelsen skulle hun snakke med mine foreldre om dette året, mens jeg skulle skrive brev til den kommende familien min. Jeg hadde virkelig ingen peiling på hva jeg skulle skrive, men jeg greide å tvinge ned et par ord på papiret likevel. Selve intervjuet foregikk på engelsk, og det gikk mye bedre enn forventet! Selvfølgelig kunne det vært bedre, men hallo?!?!!?! Jeg ble akseptert som utvekslingsstudent! Det er sikkert en stor prosess fremover nå som jeg må igjennom. Jeg mangler blant annet godkjennelse fra ''styret'' noe som er 99,9% sikkert at jeg får siden jeg på en måte allerede er akseptert. Når det kommer til den nye familien kommer jeg til å få et brev fra dem etter jul. Ah, kan ikke vente.Nøgd!