hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

august 2013

Life in the USA

Jeg har endelig fått en lader som passer stikkontaktektene her, og jeg har fikset internett-tilgangen. Finally!!

Jeg ankom Blue Earth klokken 01.00 AM, noen timer senere enn planlagt, og da hadde jeg vært på reisefot i 27 timer! Peggy og Perry møtte meg på flplassen i Minneapolis med blomster, ballonger og et skilt hvor det sto: ''Welcome to Minnesota Mette''. Jeg våknet også sykt tildlig på grunn av jetlag, og det har jeg gjort hver dag siden. 

På torsdagskvelden var det sesongens første Amerikanske fotballkamp. Blue Earth-laget, Bucs, er veldig gode fotballspillere. Vertsmor sier at de vant State i fjor, og det er stort! Jeg møtte mange andre utveklsingsstudenter der også. Det var tre jenter fra Tyskland, ei jente fra Spania og ei jente fra Norge, Ina. Jeg er sjeleglad for at det er en norsk jente i samme by som meg. Ja, og selvfølgelig møtte jeg mange andre amerikanere på min aldere også. Alle her så utrolig imøtekommende her. Det virker nesten som om norske ungdommer er redde for å ta kontakt i forhold. Og sist men ikke minst, Bucs vant selvfølgelig kampen. 

I går var jeg, Ina, vertsmor Peggy og Inas vertsmor Michelle på shopping på et ganske stort kjøpesenter i Mankato. Vi skulle ta en pedikyr. Jeg har ganske rare tær fordi huden på sidene av neglene er utenfor neglen på sidene. Jeg vet, det høres ganske ekkelt ut, men det er faktisk ganske normalt. De på salongen skulle fikse det og få neglen utenpå, og det var ganske vondt. Jeg mistet først synet, så hørselen og til slutt besvimte jeg. Jeg husker egentlig ikke selv at jeg besvimte, men vertsmor sa: ''You passed out two times!!!'' Husker bare at det plutselig sto en undiformert mann der som snakket om å ringe 911, men da så de at jeg hadde åpnet øynene mine, så det gikk greit. Jeg synes så synd på Peggy, Ina og Michelle. De var så redde. Det var en ganske ekkel opplevelse, men jeg er sikker på at det var den dårlige luften, lite søvn og lite vann som hadde skyld i at jeg ikke tålte den bittelille smerten. Haha, det er så flaut. 

Jeg har det helt supert i USA for øyeblikket! Elsker dette stedet, elsker familien og elsker alle folkene! 
Dette skulle egentlig bare bli et kort innlegg om hva jeg har drevet med siden jeg kom hit, men det ble litt lengre enn jeg hadde tenkt. Jeg har fortsatt veeeldig mye å fortelle, så dere kan vente dere noen innlegg framover. Snakkes! 

#utveksling #USA

On my way to the USA

For øyeblikket sitter jeg på Værnes og det er 30 min til det første flyet går. Det er så utrolig mange følelser ute og går nå, at jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg gleder meg sååå utrolig mye, men jeg er samtidig kjempetrist fordi jeg forlater alle jeg kjenner hjemme i Norge, og reiser til et sted hvor jeg ikke kjenner så mange. Jeg har hatt kontakt med vertsforeldre selvfølgelig, men de virker som ukjente for meg de også enda.
Det har gått greit å si hadet til de fleste der hjemme. Selvfølgelig er det trist, men jeg har ikke begynt å gråte noe serlig. Det var ikke før jeg kom gjennom sikkerhetskontrollen og så pappa vinke til meg på den andre siden at tårene begynte å renne. Jeg tror det gikk opp for meg at han er den siste av de jeg kjenner og av mine nermeste jeg ser på 10 måneder.
Jeg har likevel så utrolig mye å se fram til, og jeg gleder meg sykt mye til å komme hjem til USA

5 dager igjen

Tenk at det bare er fem dager igjen til jeg flyr over atlanterhavet, og blir der i et år! Jeg våknet klokken 10.00 i morges, kikket på ''Big Day''-appen min og så det kun var fem dager igjen til avreise. Jeg tenkte at om akkurat fem dager på den tiden, sitter jeg på Gardemoen og da er det kun er en halvtime til flyet fra Oslo til Newark går. På den tiden vil jeg nok være utrolig spent, nervøs, trist og lykkelig på en og samme tid. 

Det første jeg så da jeg sjekket facebook i dag morges var at vertsmor hadde skrevet et innlegg på veggen min ♥  ''We are getting excited for you to get here, enjoy your last week in Norway! Give your family hugs from us!! :)''  Det var så koselig, og det fikk meg til å glede meg desto mer til å reise. Ellers ble dag fem før avreise brukt til å spise lunsj med Aksel og Martin. Jeg var ikke spesielt sulten så det ble bare en liten kaffe latte, men den gjorde utrolig godt. Aksel kjørte selvfølgelg på med oreoglass, seks donuts og en cola. Det er i grunn ganske sykt at han holder seg såppas tynn. Aksel og Martin skulle senere opp og ha mattetime, og jeg som ikke skal gå skole her ble likevel tvingt med. Så jeg gjorde faktisk matte i dag. Hva skjedde med sommerferie? Det var hyggelig å være litt sammen med gamleklassen igjen da. De er best ♥Ooog jeg greide selvfølgelig ikke dy meg. Det har vært litt intens shopping i det siste, og det er dumt ettersom jeg vet at jeg kommer til å kjøpe sykt mye i USA også. Det ble likevel en Helly Hansen-jakke, chelsea boots i brunt skinn og leopard-loafers med gull-nagler. Hehe. Dette skal jeg også prøve å få plass til i den lille kofferten min. Ups. 


Chelsea boots og loafers fra Eurosko// Jakke fra Helly Hansen

#utveksling 

Project suitcase

Hvordan skal man pakke ned klær og ting for et helt år i en eneste koffert? Jeg begynte så smått å pakke på mandag etter at jeg hadde vært i Trondheim city og kjøpt en splitter ny knallrød koffert. Jeg fant ganske raskt ut at tingene som står oppført på den 4-siders lange pakkelisten min ikke får plass. De siste dagene har jeg prøvd å stryke ut ting for å få listen best mulig, men jeg ender alltid opp med å skrive opp ting jeg hadde glemt å skrive ned. Noen dager er det sånn: ''Nei, disse skoene trenger jeg ikke å pakke ned. Jeg kan jo bare kjøpe nye i USA.'' og andre dager er det sånn: ''Nei herregud, jeg må ha med disse skoene, så sparer jeg pengene!''. 

Etter jobb og dagens joggetur greide jeg likevel å finne ut av sakene. Jeg føler at listen min begynner å bli ganske komplett nå, og det føles herlig. Jeg gleder meg til de siste nødvendige tingene blir pakket ned, som tannbørsten og toalettsakene, ha igjen lokket på kofferten for godt og trille den bort til bilen som kjører meg til Værnes. 

Tenk at det bare er en uke igjen! Noen vil kanskje si at det er tidlig å pakke enda, men jeg er så utrolig gira. Dessuten liker jeg å ha ting i orden i god tid. 
Wow, bare 7 dager!  

Workout

Hva er det egentlig å finne på dagene fremover? Jeg er opptatt med forestilling om kveldene, og vennene mine er på skolen når jeg er hjemme. Heldigvis hadde Henrik og Håkon fritime fra 09.30 til 12.30 i dag. Det passet helt utmerket slik at jeg hadde en god grunn til å komme meg opp av senga så tildlig på morgen for å trene styrke i hallen. Det var utrolig gøy, men jeg har etterhvert funnet ut at det ikke funker å trene effektivt og være sosial samtidig. Nei, jeg tror faktisk jeg trener best alene, men det er ikke like gøy desverre. Jeg tok meg en liten joggetur på 5 km etterpå da, og det gjorde så godt! 


Instragram-klyse-skrytebilde ♥

New

For første gang på flere uker har jeg hele dagen fri. Mens andre kanskje begynte på skolen i dag, hadde jeg verken skole, jobb eller teater å tenke på. Jeg fant raskt ut at jeg trengte en bytur, rett og slett for å kjøpe det mest nødvendige: en koffert for å reise med til USA. Det ble en knallrød koffert, som etter min mening er alt for liten. Hvordan skal jeg pakke alt jeg trenger; vinterklær, sommerklær, penklær, hverdagsklær, skoleklær osv. for et helt år i en koffert som kun er 75 cm høy? Men den er så stor som jeg får lov til å ha den desverre. Jeg må nok planlegge pakkingen veldig nøye. 

Jeg tok med meg Raggen til byen i dag. Hun begynte ikke på skolen før klokken 18.00 i kveld. Ikke overraskende ble det kjøpt noe utenfor det aller nødvendigste i dag, men det hører med til en veninnebytur. Dessuten er det på sett og vis nødvendig det også. Nye klær gir meg godt humør, hehe. 
Raggen og jeg hadde også planer om å dra på café og drikke kaffe latte, men vi endte selfølgelig opp med wok og en frappuccino på wokaway istedet.  Haha, jenter med planer altså. 


Bukse fra dr. denim// skjerft fra pieces// skjorte fra gina tricot// smykke fra Cubus

Favourites in black & whiteDette er bilder jeg har blitt veldig glad i, og som hjelper meg å huske fine minner ♥ Det øverste bildet fant jeg på tumblr her om dagen, bare i farger selvfølgelig. Det var gøy! 

Premierekveld

Tenk at det er premiere i kveld! Vi har ikke hatt særlig mange prøver, men vi har jobbet hardt for å komme dit vi er nå, og endelig kan vi få lov til å vise fram spelet for publikum. Åh, som jeg gleder meg! Vi hadde en veldig bra generalprøve i går, og jeg skal bruke all energien jeg hadde i går pluss enda mer for å gjøre premieren enda bedre. Gjerne kom å se det spektakulære spelet ''Den Siste viking'' dere også! 


Det første bildet er tatt før prøven i går, og det andre er tatt etter prøve for noen dager siden. #tired 

Den siste viking 2013

For bare noen få dager siden begynte den første prøven av Den siste viking, et friluftsteater som jeg skal være med på i år med Margareth Olin som regissør.  Det er et spel med sammensetning av profesjonelle skuespillere og lokale amatører. Nils Ole Oftebro, Paul Ottar Haga, Bjørn Moan er et eksempler på profesjonelle skuespillere  som skal være med i år (starstruck!!!) . Det er så gøy at jeg får være med på dette spelet, som faktisk er et av de tre største spelene i Norden, og jeg har fått talerolle! 

Spelet handler om fiskebondens harde liv for hundre år siden. De måtte seile opp til Lofoten på fiske for å tjene penger til koner og barn hjemme i Rissa. Det jeg rett og slett elsker med dette spelet er at alt spilles så ekte. Det er ekte seilbåter på elva, det er med et båtkvelv og menn som hopper på sjøen. Det er så spennende! 

Bildene er fra tidligere oppsetninger av den siste viking. 

For øyeblikket synes jeg prøvene går veldig bra. Margareth og Lina har god struktur, og vet hva de holder på med når det kommer tl regissering og planlegging. Prøvene tar opp nesten all fritiden min, og selv om det er veldig mye venting på prøvene, blir det verdt det når det først er min tur til å gå på scenen. Jeg synes selv at rollen min kan være litt krevende, spesielt i en scene, men jeg har ikke lyst til å si så mye mer om det før forestillingene. Jeg er bare så spent på hvordan det blir! Jeg gleder meg ♥

Dere kan lese mer om selve spelet, hvor det befinner seg og hvordan dere får tak i biletter her.