hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

juli 2013

Utenlands-stipend

Ohyes! Jeg fikk beskjed fra lånekassen sent i gårkveld om at jeg fikk støtte for utenlandsåret mitt. Jeg må innrømme at jeg var en smule nervøs. Det var en del papirer som måtte sendes inn, blant annet godkjennelse fra både skolen i Norge og EF. Haha, jeg er bestandig så nervøs for at slike ting ikke skal gå  orden, selv om det som regel gjør det etterhvert uansett.
Stipendet var veldig viktig for meg, ettersom jeg har betalt hele USA-året selv. Jeg har brukt mye av konfrmasjonspengene og jeg har brukt hele sommeren på å jobbe. Beløpet jeg får fra lånekassen tilsvarer nesten 70% av det jeg betalte for utveklingsåret. Selv om jeg ikke kommer til å spare alt som en erstatning av det jeg har brukt, kommer det veldig godt med! 


Happyface for at absolutt alt har klaffet perfekt for neste skoleår. Jeg er superheldig ♥

Lookback KBH


Memores from Copenhagen// photo: my sistertwister

Everyday life

God kveld venner!
For en uke det har vært. Er det ikke rart at med en gang godværet kommer, har man plutselig så mye annet å gjøre. Det er ikke rart jeg ikke har hatt tid til å blogge. Mandag brukte jeg mye av tiden min på å vaske og rydde rundt i huset. Jeg synes det er litt trivelig å gjøre huset fint til mamma kommer hjem fra ferie. Hun blir så glad♥ 
Godværet kom endelig til Trøndelag på tirsdag, og jeg rakk å sole meg bittelitt før jeg selfølgelig måtte på jobb. But it's ok. Det var akkurat slik på tirsdag også. Fint vær - jobb. Dessuten dro Maja til USA på tirsdag. Jeg får mest sansynlig ikke se henne på et år. Kanskje, kanskje, kanskje jeg kan være heldig å treffe på henne når jeg reser over selv. Jeg kan nesten ikke vente med å reise nå som jeg ser at Maja har det så fint der hun er nå.  
Det ble grilling med en gjeng på onsdag, fikk pakke fra apple på torsdag (♥) og på fredag dro jeg og Morten til gourmé-Martin hvor vi fikk servert hjemmelaget boller og oreokake.I dette øyeblikk prøver jeg å ta igjen for helgens inntak av søtsaker så jeg baker et lavkarbobrød. Det er første gangen jeg prøver å bake mitt eget brød faktisk. Good girl. 

Got my iPone back

Jeg tror det var i Mai at jeg først merket at den gamle Iphonen min begynte å leve sitt eget liv. I begynnelsen var det helt ok, fordi jeg stort sett kunne ringe å sende meldinger uansett. Det ble verre etterhvert og til slutt datt dekningen ut absolutt hele tiden. Herregud, det er sååå irriterende at du ikke får til å ringe noen når det er noe du virkelig må spørre om eller har lyst til å fortelle. 
Det tok en god stund før jeg gadd å gjøre noe med det egentlig. Jeg hadde ikke noe lyst til å gå uten Iphone i noen uker mens det var på reparasjon. Det er ganske sykt og egentlig litt trist hvor avhengig man kan bli av en liten smarttelefon. Jeg leverte den inn til reparasjon i Juni på den lokale elektronikk-butikken. Det skal sies at det også var litt godt å få den litt unna også.  Jeg ventet et par uker, og fikk plutselig høre at de ikke kunne reparere iPhonen min likevel fordi jeg ikke har abonnement fra telenor (?!?!) Så jeg var ganske irritert da jeg fikk tilbake min helt ubrukelig iPhone. Jeg sendt den etterhvert til eplehuset i Trondheim. Servicen var så mye bedre der. Jeg fikk en helt ny iPhone etter bare 2 uker. 
Nå er det nok rundt en uke siden jeg fikk iPhonen min tibake. Heldigvis hadde jeg tatt sikkerhetskopi og fikk lastet ned alle appene og bildene jeg hadde på den gamle iPhonen. Lettelse! Har også bestilt nye earphones og beskyttelsesskjerm. Den gamle iPhonen hadde masse riper, og det skal jeg for all del ikke ha på denne. Dekselet fikk jeg forresten av søsters i bursdagsgave ♥♥ Er det ikke søtt? Det er fra accesorize.

Og når det kommer til bakgrunnsbildet på iPhonen så er det Johnny Depp fra filmen The lone Ranger. Den filmen jeg se. Jeg har en greie for indianere og Johnny Depp egentlig. Finnes ikke bedre kombinasjon! 

Siste sprøyte

Jeg har egentlig aldri hatt spesielt stor sprøyteskrekk, men jeg kan likevel ikke si at jeg liker å bli vaksinert. Det er likvel nødvendig og jeg får ikke gå skole i USA uten å ha tatt Hepatitt A og B-vaksinen. Det vaksinerer mot et virus som lager betennelse i leveren tror jeg. Jeg måtte ta tre doser av denne vaksinen fordelt på et halvt år. Jeg tok en i januar, en i februar og en i dag. Sprøyten er ikke så veldig vond, men den er likeveld vondere enn noen sprøyter jeg har tatt tidligere. Det kjennes nesten ut som det sprenger litt. Nå er jeg heldigvis ferdig og har tatt alle vaksinene jeg må ta før jeg drar over. 

Bildet er tatt rett etter sprøyten ble tatt.

By Camilla Hay Jenssen

Jaa endelig!!! Jeg har ventet en god stund på disse bildene, og endelig fikk jeg dem tilsendt av fotografen, Camilla Hay Jenssen. Etter fotoshooten hadde jeg egentlig ganske høye forventninger til disse bildene ettersom at alt var så godt planlagt. Kjolene som Runa Bergitte Sødal har designet og sydd selv var så utrolig søte, og allerede da jeg prøvde kjolene hadde jeg en veldig god følelse. Jeg skal heller ikke klage på locationen heller. Huset og hagen vi tok bilder i var sååå fin. Drømmehage ♥ Det er nesten litt skummelt å ha så høye forventninger til et slikt resultat, men da jeg fikk bildene var de akkurat slik som jeg hadde tenkt at de skulle bli. Jeg har opplevd tildligere at jeg har blitt ganske så misfornøyd etter jeg har fått bildene, og det er så fælt. Disse bildene derimot, er jeg kjempefornøyd med! Tusen takk til medmodel Øyvind, assistent Even, Runa og Camilla.
 

Check

Halla friends!
Wehey. Få ting er bedre enn å avslutte dagen med en følelse av at du har fått gjort unna mye arbeid. Jeg har hatt en bunke med utvekslingspapirer liggende, og det har tatt så lang tid før jeg har tatt meg bryet å gjøre noe med det. Det er så tungt å gjøre andre ting når du vet at det ligger en haug med papirer å venter på deg og at det må gjøres før eller senere uansett. Det handler bare om å ta seg bryet! Men i dag var dagen til å jobbe litt med det ettersom det regnet og det var lite å finne på ellers.

I dag har jeg sendt inn underskrevet avtale om utvekslingsåret  til EF, og jeg har også søkt om stipend. Jeg måtte laste opp en god del dokumenter til søknaden ettersom jeg søker om stipend til et år i utlandet. Jeg håper for guds skyld alt er i orden med søknaden og at jeg får støtten fra lånekassen. Det er ikke akkurat billig å være utvekslingsstudent! 

Jeg har alikevel igjen noen småting som å ta den siste hepatit A -og B-sprøyten, og varsle om det, pluss at jeg må ordne med noen forsikringsgreier og andre småting. Det skal nok bli gjort så fort som mulig. Åh, det er så deilig å gjøre unna slike ting. Føler det som om jeg har fått ferie på nytt.

Det er litt trist å jobbe for å komme unna sjøen og fjellene som jeg elsker så mye her i Norge, men jeg tviler ikke et sekund på at det skal bli verdt det! Helt flat grund og prærie skal nok bli supert det også. 
 

København

Nå har jeg nettopp vendt hjem fra København med enda større forventninger til USA-turen, ettersom jeg møtte vertsforeldrene mine for aller første gang, og med noen godsaker i kofferten på vei tilbake. 

Vi landet vel i København i 2-tiden på torsdag, og etter å ha vandret i en evighet, (Det virket i hvertfall som vi vandret i en evighet.) fant vi endelig en koselig plass å spise i Nyhavn. Alle som har vært i Køben vet at Nyhavn er stedet å spise. Det er så fint der! Med folkemengden og de små koselige resturantene ved bryggene. Etter en deilig kyllingsalat gikk vi en rask tur gjennom Strøget uten så mye som en eneste handlepose med meg ut. What?!? Tror jeg ikke jeg var helt i shoppinghumør for å si det sånn. Turen gikk istedet til Tivoli hvor jeg fikk testet ut et par berg-og-dalbaner osv. 

I 12-tiden på fredag var vi allrede oppe ved Amalienborg, slottet til den danske monarken, og vi fikk se vaktskiftet til gardistene. Vi skulle møte vertsfamilien min og en tidligere student de har hatt på en restaurant i Nyhavn igjen klokken 13. Så vi gikk rett over dit og møtte dem der. Vertsfamilien min er helt fantastisk, og de er så utrolig livlige! Jeg får min egen iPhone over der, og vertforeldrene mine gir meg den og telefonregningen helt gratis. Selv etter at jeg sa jeg hadde egen iPhone (når den kommer tilbake fra rep. vel og merke...) og at jeg kunne bruke eget kontantkort fra EF insisterte de på at jeg skulle ha den telefonen. Huset deres er visst ganske stort, ihvertfall i følge Laura, den danske utveklingstudenten de hadde for to år siden. Peggy (vertsmor) insisterte til og med på at hun skulle kjøre meg til og fra skolen enda jeg ikke har noen problemer med å gå. Perry (vertsfar) ville så gjerne lære meg å kjøre bil, snøskuter, firhjuling, båt og alt det andre utstyret de har. Åh, som jeg gleder meg til å bo hos dem.
Laura og faren hennes var også kjempetrivelige. De ga oss nyttige tips til året mitt som utveklingsstudent. Jeg er så glad for at de var til stede sammen med vertsfamilien. Vi snakket og lo i flere timer, og det som gjorde at vi måtte skille lag var at Perry og Peggy skulle ta en kanalbåt før de tok toget hjem til Laura's.  
Senere den dagen fikk jeg også shoppet bittelitt på Bik Bok og sports outlet før jeg var så utrolig sliten og bare bestemte meg å gå på hotelrommet for å sove.

Vi dro ganske tidlig fra hotellet vårt på lørdag, tok toget til København airport, og jeg fikk handlet litt på flyplassen der også. Gleder meg til å vise dere innkjøpene mine i et senere innlegg. Jeg tror jeg kom hjem i 6-tiden i går. 

Jeg føler meg så utrolig priveligert som fikk møte vertsfamilien min før jeg egentlig skulle. Det er nesten ingen som gjør det. Samtidig så føler jeg meg utrolig heldig som har fått den vertsfamilien jeg har fått. De er perfekte for meg! Jeg får ikke utrykt nok hvor mye jeg gleder meg til å treffe dem igjen. 


Nyhavn ♥

Søsters på tivoli.

Jeg spiste så mye moreller i Køben. Det er jo så godt!

gardister!

Fra venstre: Vertsfar Perry, Vertsmor Peggy, meg, søsters, mamma, pappa, Laura og faren hennes. 

Min framtidige familie ♥

Vertfar med sine to vertsdøtre. 

Haha, Ingrid sølte starbucks. Cute ♥

The brilliant red

Hei! Som dere kanskje husker var jeg på en fotoshoot for rundt to uker siden. Jeg skulle stå modell for Runa Bergitte Sødal som syr og designer sine egne kjoler. Personlig synes jeg kjolene var sykt søte og det var spesielt en kjole jeg ble totalt forelsket i. Bildene under er noen eksempler på kjoler som ligger ute på facebooksiden hennes, the brilliant red. Jeg anbefaler dere å ta en titt her for å se flere. 

Fotograf: Camilla Hay Jensen
Eter bildene til Runa ble tatt tok vi også en tur ut i hagen for å ta bilder som også Camilla kunne bruke til sin portefølje. De bildene har jeg ikke sett enda. men jeg snakket med Camilla og forhåpentligvis får jeg dem om noen få dager! Gleder meg! Bildet under er et behind the scenes-bilde som er tatt fra fotoshooten. 


 

Summerneeds

Er jeg den eneste som føler at dette har vært den første ordenlige sommerdagen i sommerferien? Hver eneste dag hvor solen såvidt har stått på himmelen har jeg vært på jobb. Jeg har jobbet veldig mye i sommer, noe jeg egentlig er veldig takknemlig for. Å ha en jobb før man skal til USA og bli der et år er et must! Likevel er det utrolig kjipt å sitte inne på en skobutikk når man ser alle de sommerkledde kundene som skal ha sandaler før de tar turen til stranden, eller lette joggesko før de drar på tur til sommerfjellet. Men i dag var det heldigvis min tur til å nyte sommerværet også, selv om jeg begynte på jobb klokken 15, sto jeg opp klokken 9 og fikk likevel ganske mye sol på kroppen. 

Jeg har også fått gjort unna noen sommerinvisteringer. Sommersalget er ikke til å unngå, og jeg kunne ikke gå forbi en råstilig collagegenser på salg. Jeg tror faktisk jeg har kun en collagegenser fra før av og den er så oversized at jeg egentlig kun bruker den om nettene. Har også gått til innkjøp på sandaler, noe som jeg faktisk ikke hadde til sommeren, og sololje da. hihihi. 


Sandaler fra Eurosko, Piz Buin sololje og genser fra cubus.