hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

februar 2013

Life as smette #2

som alle andre liksom.nei. 

Wild hearts can't be broken


Lillesøster og meg

Bildene er tatt av Fotograf Kari-Anne Toth rundt midten av Januar. Whatcha think? 

Blograped

Ikke tro på Henrik. Feil. Feil. Feil. 
Han tok seg friheten til å poste et innlegg på bloggen min, om seg selv vel og merke. Noen bør fortelle den slasken at det ikke er sunt å ha for høye tanker om seg selv. Selfdigger. 

 

Henrik, best boy ever!

Hei alle Henrik-fans! Jeg vet deter mange av dere der ute, og her kommer en skikkelig godbit som jeg vet dere har ventet lenge på. Jeg har sett alle kommentarene som etterlyser et innleggom minebeste venn Henrik Waterloo. 

Henrik er egentlig en ganske perfekt fyr. Ja han er både kjekk snill og helt utrolig kul. Det er egentlig ikke så mye mer å si om den saken. 

Her hjelper Henrik meg med bagasjen på FYSAK-turen


Her er Henrik og jeg i midten, jeg må nok også ta med at det er to andre kjekke gutter på dette bildet, men Henrik tar likevel kaka.

Life as smette


Søsters' bursdag


Lillesøster har bursdag  i dag! Hun er verdens vakreste, blideste og merkeligste søster ever. Gratulerer med 15-års dagen snuppi ♥

Forberedelse av en shoot

Etter etterspørsel av søte Theresa fant jeg ut at jeg kanskje skulle skrive et innlegg om hva som faktisk skjer før en photoshoot. Tror kanskje det kan være flere som lurer på akkurat dette. 

Som regel blir jeg kontaktet over mail, telefon eller via facebook av fotografer. Det er noen fotografer jeg har jobbet med tidligere, og de har derfor nummeret mailadressen min fra før av. Andre fotografer kontakter som regel modellbyrået og får informasjon derfra. Til å begynne med forklarer de litt om hvordan og hvor photoshooten skal være. De antar også en viss tid. De lurer først og fremst på om jeg er interessert, og i så fall når det passer for meg. I mitt tilfelle passer den tiden de har antatt nesten aldri. Jeg bor ca. en time unna Trondheim, og er derfor avhengi av buss og båt for å komme meg dit. Bussene til og fra Rissa går ikke akkurat hver time, så jeg må planlegge slikt i god tid før jeg drar. 

Dette bildet er tatt av Benedicte fra Norges Kreative Fagskole. 

Etter at jeg har sagt ja til å være med på shoot og sagt fra om hvilke tidspunkt som passer meg best, bruker jeg som regel å få tilsendt et moodboard av fotografene. Det er for at jeg skal kunne se hvilke uttrykk og poseringer fotografen ønsker seg. Det er også mye enklere for meg å kunne se hvordan jeg skal være foran kameraet for at fotografene skal få akkurat de bildene de trenger. 


Dette er et typisk moodboard jeg får. Dette fikk jeg tilsendt av fotograf Hege Abrahamsen før en photoshoot i Byåsen. 

Som regel er jeg på photoshoot i studio på fotofagskolen i Trondheim, så da møter jeg fotografene der. Hvis vi skal på location møtes vi som regel en annen plass og jeg drar dit sammen med fotografene. Hvis jeg skal på location styles jeg enten der eller på fotofagskolen. Det kommer helt an på hvor mye styling photoshooten krever. Noen fotografer vil ha bildene så naturlig som mulig, og bruker derfor ikke styling. Andre vil ha veldig mye styling. Stylisten ordner hår og sminke mens fotografene gjør klar studio før shoot, og styling kan ta veeeeeldig lang tid. Enkelte ganger har stylistene brukt over tre timer. Det kan bli utrolig kjedelig å sitte der så lenge, men som regel bruker de litt over en time, noe som jeg synes er akkurat sånn passe med tid. 
 
Fotograf Kari-Anne Toth

Etter stylingen bestemmer fotografen og stylisten hvilke klær jeg skal ha på meg, fotografen informerer kort om hvordan hun/han vil ha bildene og vi begynner å ta testbilder for å finne det perfekte lyset på bildene. Etter det er det bare å sette i gang med shooten, og jeg får bildene tidligst en uke etterpå.

Fotograf Tina Hårklau fra fotofagskolen

Jeg gleder meg forresten til å vise dere noen bilder jeg fikk for ikke så veldig lenge siden. Skal vise dem til dere så snart jeg får tid. 
 

Fotograf Silje M. Dale - del 2

Hei, tenkte jeg skulle vise dere resten av bildene jeg tok på photoshooten tidlig i januar. Silje Markussen Dale er fotograf og photoshooten var helt uten styling.


Jeg har fått vertsfamilie!

Jeg fikk vite det for akkurat en uke siden. Jeg hadde samfunnsfag i den 3. timen, og skjekket mailen min, noe jeg egentlig gjør med jevne mellomrom. Men er dt noe jeg ikke gjør med jevne mellomrom, er det å sjekke søppelposten. Gjett hva som uheldigvis hadde havnet der? Jo nettop, en mail med ''Host family'' som emne. Bare å lese dét ga meg et lite hjerteatack. Jeg åpnet mailen og det første jeg leste var: ''Hi Mette, just wanted to introduce myself, my name is Peggy Olson I will be your host mom for next year!'' Jeg reagerte med et stort gisp, midt i presantasjonen til læreren.

Jeg hadde serriøst store problemer med å kunne konsentrere meg resten av dagen. Geografilæreren spurte til og med om jeg var helt frisk, ettersom at jeg hadde store problemer med å konsentrere meg. Han spurte meg flere ganger om det samme spørsmålet i timen, og jeg greide ikke engang å oppfatte hva han spurte om. Jeg var rett og slett borte vekk.

Jeg begynte med en gang å forske litt rundt. Jeg skal tilbringe neste år i Minnesota i ei lite sted kalt Blue Earth med rundt 5000 innbyggere. ''Serriøst, skal jeg bo helt øde eller?'', tenkte jeg til å begynne med, men så kom jeg på at det er nesten like mange som bor i min kommune også. Det er egentlig ikke så ille. Dessuten går det 500 elever på skolen min fra 9. til 12. klasse (altså high school), noe som er mange flere enn på vidregående her i Rissa uansett. Skolen jeg skal gå på er forresten helt ny også. Jeg har sett på hjemmesiden og funnet ut om fag, lærere og fritidsaktiviteter. Jeg har til og med funnet ut hvilket treningstøy og iPhonedeksel de som går på skolen kan bruke.


Helt siden jeg begynte å tenke på å dra til USA har det hele virket ganske så uvirkelig. Det har virket så lenge til. Nå vet jeg hvor jeg skal bo, hvor jeg skal gå på skole, hvilke aktiviteter jeg kommer til å drive med og ikke minst hvordan familien min er. Jeg kan virkelig ikke vente til å dra over dit nå til høsten. Gleder meg så sinnsykt mye!!!

Fornøyd jente! 
 

Lately


1. Jeg har vært på jobb, og da jeg la merke til disse skoene, mårre jeg bare ha dem! Litt synd at jeg ikke kan bruke dem før til våren. 2. Jeg har blitt avhengig av yoghurtnøtter. Egentlig har jeg vært det lenge, men denne uka har det tatt av. 3. Vi fikk inn converse på skobutikken, noe som egentlig er ganske stort ettersom at Rissa er et sted pokkers inn ødemarka.


4. Jeg har klippt håret. Det har gått et år siden sist, så det ble utrolig slitt. Jeg måtte klippe av utrolig mye. 5. Jeg har trent. 6. Jeg var på bursdagsfest forrige helg.

Følg meg på insta forresten - @mettero

New
Genser fra Gina, hettevest fra Carlings.