hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

januar 2014

Meanwhile in Minnesota


OMG, det er så kaldt her i Minnesota! Det har vært sånn i hele januar! Da jeg først kom hit skjønte jeg ikke hvorfor de ikke var ute om vinteren for å stå på ski eller ake og lignende, men så kaldt som det har vært hittil skjønner jeg det veldig, veldig godt! Denne januaren har vært rekordkald. Jeg vet at de rekordkalde temperaturene i Minnesota har vært på nyhetene i hele Europa. Den siste uka har ikke vært så veldig ille, men temperaturen har variert mellom -25 og -5 grader celcius. 

Ina sov over hos meg fra fredag til lørdag. Vi lagde norske vafler med brunost og jordbærsyltetøy, og vi fikk lyst til å gå en tur ute fordi det tilsynelatende så veldig fint ut. Det var jo forsåvidt veldig fint, men det var så sinnsykt kaldt! Vi gikk bare inn til skogkanten, tok noen bilder og gikk rett tilbake. 

Senere på lørdagskvelden dro vi til Luke sammen med en gjeng andre venner i Winnebago. Vi så noen par filmer, og i løpet av kvelden utviklet det seg en blizzard (snøstorm). Veiene var utrolig dårlige, så vi ble rett og slett stuck i huset til Luke den kvelden. Det var jo selvfølgelig kjempekoselig å være der, men jeg foretrekker heller senga mi enn å dele en sofa med noen andre. 

Jeg kom hjem rundt klokken 11 i dag tidlig, tok en dusj, laget norske vafler igjen og så kom det en ny snøstorm, og jeg har aldri sett verre! Man kan ikke se en meter foran seg engang! Skolen ringte Peggy for rundt to timer siden og fortalte at skolen en stengt i morgen, igjen. Hihihi, jeg føler at jeg har vinterferie hver eneste uke så mye som skolen stenges. 

#utveksling

snowmobiling

Jeg er så glad for at jeg har en vertsfar som rett og slett elsker snøskutere, vannskutere og firhjulinger. Sist helg fikk jeg prøve å kjøre snøskuter for første gang i mitt liv. Jeg elsker det! Det var ikke mye snø sist helg, så vi kjørte for det meste i grøfter langs med veien. Vi kom oss hele veien til Gukeen, som er nærmeste lille bygd fra den jeg bor i. Vertsfaren min, Perry og fetteren min, Conor, ville prøve å kjøre de gamleste snøskuterene sine som er fra 70-tallet. De hadde gamle snøskuterantrekk også. Perry kom jeg hele veien til Gukeen, og halve veien tilbake før snøskuteren streiket. Haha, jeg gleder meg masse til neste gang! 

 
Opplæring!Haha, jeg ler hver gang jeg ser dette bildet! 

#utveksling

Snowday

Jeg hadde en matte ''tentamen'' på skolen i dag da jeg fikk vite at vi skulle slutte skolen klokken 11.30 i dag på grunn av snøstrorm. Selvfølgelig ble vi alle helt i ekstase, og jeg har virkelig ikke peiling på hvordan resten av mattetentamen min gikk. Det går uansett bra da, jeg har over 100% score i Advanced Algebra så jeg er ganske sikker på at jeg får en A i slutten av dette semesteret uansett. 

Så når snøstormen blir så kraftig at man blir sendt hjem fra skolen er det egentlig bare best å holde seg inne, så jeg har rett og slett ikke gjort mye annet enn å sett keeping up with the Kardashians med vertsmor, skypet med familie og venner og spilt på iPaden min. Jeg er så lei av været i Minnesota akkurat nå, men jeg kan trøste meg med at en snøstorm stort sett er bedre enn -40 grader ute, slik som det var i begynnelsen av Januar.... (Jeg er evig takknemlig for at vertsmor tar meg til Mexico om 18 dager!!!!) Ja, dette er Minnesota da... 

#utveksling

Ski weekend in Mankato

Noen få ganger i året arrangerer EF forskjellige turer vi kan dra på sammen med andre utvekslingsstudenter fra samme område. Jeg fikk høre om ski-og snowboardturen i Mankato i begynnelsen av desember, men jeg klarte ikke å bestemme meg om jeg ville dra før en uke før skituren begynte. I siste liten meldte jeg og Amelie, som er tysk og bor i samme by som meg, at vi ville dra. Jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg had hatt tidenes helg! 

På fredag kjørte vertsmor meg og Amelie opp til Mankato, som er 45 minutter unna Blue Earth, og på et hotel der møtte vi mange andre utvekslingsstudenter fra Minnesota og Iowa. Jeg og Amelie delte rom med Elanora fra Italia og Sophie fra Tyskland som vi ble veldig godt kjent med. 


roommates ♥

Klokken seks dro vi til WowZone, hvor vi kan spille Bowling, minigolf, Arcade og Laser Tag. Jeg elsket å spille Lazer Tag! Jeg og Amelie følte oss som James Bond da vi løpte rundt med laserpistolene våre. Jeg ble så glad da jeg fant ut at Natalie var på EF ski weekend også. Jeg møtte henne på EF preparation weekend i Norge. Vi delte rom der og fikk kjempegod kontakt. Hun sto foran meg i køen da vi skulle spise pizza. Da jeg så henne var jeg sånn: ''ÆÆÆÆÆÆÆHH NATALIE!!!!''. Amelie fikk også kjempegod kontakt med henne, og vi ble en trio gjennom hele helgen. 


Laser Tag!!


Da vi kom hjem var det introdusering av EF crewet og info. Jeg og Amelie dro og trente med Bram fra Holland og Niko fra Spania, og når klokken var 11.30 måtte vi gå inn på våre egne hotelrom. 

Etter hotellfrokosten på Lørdag dro vi rett opp til Mount Kato for å stå på ski. Jeg ville ikke akkuratt kalle Mount Kato et såkalt ''mountain''. Jeg vil heller si at det er en ''hill''. Jeg er i Minnesota da, så jeg kan ikke akkurat forvente de aller største bakkene. Men det var faktisk noen utfordrene bakker og jeg hadde det kjempefint. Dere hjemme i Norge har sikkert hørt om de rekordkalde temperaturene som har vært i Minnesota og ellers nord i USA den siste uken? Jeg må bare få si at været var så fint på Lørdag! Jeg kom i skikkelig påskestemning, jeg! 

1. Amelie og jeg 2. Natalie og jeg. 

Skibabes ♥♥

På kvelden spiste vi Pizza, og hadde talentshow. Alle utvekslingsstudentene sang nasjonalsangen fra landene sine, noen sang solo, danset og fremførte karate osv. Det var så mye liv der! Etterpå trente jeg litt mer med Bram, Amelie og Natalie før vi dro og svømte i bassenget resten av kvelden. 

Som sagt, jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro til Mankato. Jeg har fått så mange nye venner bare på tre dager, og jeg håper at det kanskje blir tur til Nederland, Tyskland og Spania etterhvert. Kanskje får vi samlet hele gjengen til en tur til Sveits for å stå på ski der! 

#utveksling

Bye december

Godt nytt år alle sammen! Hvordan har året deres vært? Mitt år har vært veldig bra. På dette tidspunktet i fjor, hadde jeg aldri trodd jeg skulle være her jeg er nå. Jeg har blitt kjent med så mange nye mennesker og lært masse om meg selv. Jeg er kanskje litt bitter over at jeg måtte jobbe hele sommeren for å komme hit jeg er nå da. Jeg fikk ikke vært så mye med venner som jeg ønsket før jeg dro, men jeg håper alle sammen er der når jeg kommer tilbake likevel. Jeg er ihvertfall kjempetakknemlig for hva 2013 har gitt meg!

Jeg tenkte jeg skulle dele mine høyepunkter fra desember, og kanskje kommer det høyepunkter fra året også. Jeg får se hva jeg får tid til. 


1. Guttenes basketballkamp. 2.Jeg har feiret thanksgiving med en kalkun på hodet. 3.Jeg har også bakt julekaker. 4. Det er en sånn stor greie med sånn Elf on the Shelf her i USA. Julenissen sente Ralphie, alven altså,  til huset vårt hver dag i desember og han dukket opp på de merkeligste steder. 

5. Vi hadde på oss Retro basketball jerseys på en av basketballkampene. 6. Jeg og Ina ♥ 7. Jeg og Amelie ♥ 8. Mathew og jeg dro til Katrine og hun hadde tidenes største TV-stue. Ser fram til fest, jeg. 

9. Verdens mest sjarmerende 1-åring. 10. Ina mekket sammen and for sikkert 8 stykker. Fy søren det var godt! 11. Jeg følte meg som en skikkelig Amerikans tenåring når jeg kom daffende inn på Walmart i hettegenser, yogapants og UGG's. Jaddaaa. 12. Se så stolt hun er som holder lille baby Harper. 

13. Må jo stikke innom Moods of Norway når det finnes i USA. 14, 15. Var med en Rissværing i jula faktisk, og vi dro på Basketballkamp i Minneapolis. 16. Feiret jul med Maja ♥

17. Fine, fine julegaven fra verdens beste vertsforeldre ♥ 18. Rylee poserte så fint med popcornet. 19. Maja og jeg prøvde å gå en litt lengre tur i -20 grader og vind. Var ute i 5 minutter kanskje. 20. Søte Rena på nyttårsaften. 21. Happy new Year from Ina and Mette! 22. ...og ''Happy'' new year fra David også. 

Godt nyttår! 

#utveksling