hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

Basecamp topptur

Det var siste turen før påske, og "Basecamp topptur" var noe vi hadde sett frem til lenge. I utgangspunktet var planen å dra ut til Langfjorden, og der hadde vi sett for oss påskeføre med steikende sol og god temperatur. Slik ble det ikke. 

Vi ble så uheldige at den turen vi hadde sett fram til kom samtidig som det var meldt full storm ved kysten og på fjellet. Til vår store skuffelse måtte vi endre vår destinasjon til Mattisdalen. Da vi etterhvert kom frem den tirsdagsmorgenen var det ikke bare vinden som skuffet; føret var heller ikke særlig bra. For hvert steg sugde snøen skiene til seg og vi tråkket igjennom snødekket.

Men en tur måtte det likevel bli. Å gå opp til tregrensa var ikke noe problem, men lengre ville vi ikke gå da vinden sto på for fullt lengre oppe. Fellene ble tatt av, et par bilder ble knipset "på toppen" før vi skifunksjonen på både skiene og skoene ble tatt på og vi begynte å skli nedover i skogen. Det er faktisk første gangen jeg har opplevd at det var tyngre å skli ned enn å gå opp bakken. Skiene gravde seg under snøen og den samlet seg opp rett foran beina før den til slutt ble så sammenpakket og hard at at jeg snublet og tok en salto eller to nedover bakken. Det skjedde flere ganger nedover fjellsiden, og jeg var nok ikke den eneste som slet med det problemet. 

​Vi ble så skuffet over forholdene at det som fristet mest der og da var å dra rett hjem. Alle var våte, sultne, kalde og i dårlig humør. Vi fikk snakket sammen og bestemte oss for å se på hvilke muligheter vi hadde før vi gikk til hver vårt teltlag for spise middag. 

Da vi etterhvert hadde blitt mette, varme og i litt bedre humør samlet vi oss igjen. Plutselig ble saken helt annerledes, og vi fant ut at det beste å gjøre var å bli i camp og ta en vandretur neste dag i stedet. 

​Jeg har tenkt mye på hva som gikk av oss den dagen. Hvorfor ville vi plutselig hjem fra tur? Vi som har valgt å gjøre dette i et helt år og som synes det er utrolig gøy å bare være ute? Jeg har ihvertfall lært at det ikke nytter å ta avgjørelser når man er kald, sulten og i dårlig humør. Jeg har også lært å akseptere at man faktisk ikke kan gjøre noe med været. Det er og forblir slik som det er. Noen ganger blir planene endret på grunn av dette, men hvis man lærer seg å gjøre det beste ut av situasjonen vil man kanskje oppleve at utfallet blir bedre enn hva man først hadde tenkt.

 

Én kommentar

Maren

30.03.2016 kl.20:35

Hørtes spennende ut:):)

Skriv en ny kommentar