hits
Hjem Om bloggen Kontakt Arkiv Kategorier

Valgfag topptur

Jeg kan ikke tro det. Jeg har kommet til det fjerde og siste valgfaget gjennom dette skoleåret, og ikke nok med det; jeg har bare igjen én eneste tur med toppturgjengen også. Fysøren, tiden går så fort! 

Til å begynne med hadde vi to dager i bakken i Rafsbotn for å trene på skiteknikk. Noe som var svært nyttig for min del. Jeg har aldri ofret en tanke på å kjøre "riktig" før. Jeg har bare sklidd ned bakken så raskt jeg turte, tok et par svinger og det var det. Det blir morsomere å kjøre når du kjenner at du kommer på kant og skiene tar svingen for deg. For ikke å snakke om forskjellene på å ligge mer frampå i forhold til å ligge å hvile bak i skistøvlene. Jeg har selvfølgelig mye mer å jobbe med, spesielt når det kommer til stavisett, men dette lille forkurset ga meg lyst til å lære mye mer. 

Senere i valgfaget har vi fått brukt den nye teknikkunskapen vår i offpiste terreng. Vi har vært på topptur i nærområdet, Skoddevarre, vi har vært på Russeluft og kjørt i deilig powpow i skogen, vi har vært på Raipas i fantastisk påskevær og den siste gangen var vi i Mattisdalen for å unngå de største vindkastene oppe på fjellet. Så langt har det vært et valgfag som har bydd på fantastisk mange fine øyeblikk som jeg kan ta med meg videre. Noe av det beste dette valgfaget har lært meg er at toppen ikke nødvendigvis er målet. Toppen står der unansett og man kan gå opp igjen en senere dag når forholdene ligger til rette for det. Det viktigste med topptur, ihvertfall for meg, er god skikjøring. Søk den beste snøen, for da får man mest ut av turen sin. Hvis målet er god skikjøring er det ikke nødvendig å gå over tregrensa hvis den beste snøen ligger nedenfor.


På toppen av raipas tirsdag 1. mars i påskevær

Nå er det bare en tur igjen med dette valgfaget. Det blir en overnattingstur til Jøkelfjordeidet. Der har jeg allerede vært to ganger, så jeg håper vi får testet ut noen andre ruter enn Laslettind denne gangen. Heldigvis er det et utrolig fint fjell, så jeg skal uansett ikke klage. Jeg krysser tær og fingre for at det blir en tur med fantastisk vær slik at det blir en tur verdt å huske som den siste med toppturklassen. 
 

Én kommentar

Øyvind

06.03.2016 kl.16:13

Valgfag topptur høres utrolig kjekt ut! Hadde noe som het naturvandring med bålmat som var utrolig koselig, hvor vi gikk tur i skogen og lærte å lage forskjellige gode måltider over bål, men toppturer høres óg gøy ut :) !

Skriv en ny kommentar